Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

LA 83 ȘI 86 DE ANI, AU CUSUT MĂȘTI DIN PÂNZELE PREGĂTITE PENTRU PROPRIA ÎNMORMÂNTARE ȘI LE-AU DONAT ALTOR BĂTRÂNI. “NU POT SĂ VĂ DESCRIU BUCURIA…”Pandemia de coronavirus a dezghețat în noi emoții despre care nici nu aveam habar că le putem simți vreodată. Da, eroii se află în linia întâi în lupta cu COVID-19, dar nu toți eroii poartă măști, halate și mănuși sau pelerine, precum cei din filme.Eroii zilelor noastre sunt oamenii de rând, oamenii care, din puținul lor, au ales să le dea și altora. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă spune povestea cutremurătoare a bunicuțelor-eroine din Moldova. La 83 și 86 de ani, au cusut măști din pânzele pregătite pentru propria înmormântare și le-au donat altor bătrâni.

evomag.ro


Sistemul medical are nevoie, în aceste momente, de orice fel de ajutor. Dacă unii oameni se implică prin donații, alții își fac propriile planuri de a dărui speranță celor aflați la nevoie. Povestea pe care urmează să v-o spunem nu este cusută cu ață albă, ci este una dintre cele mai impresionante pe care le puteți descoperi și demonstrația vie a faptului că atunci când vrei să faci bine, o poți face sub orice formă. Îngerii trăiesc printre noi și la fel se întâmplă și în cazul eroilor.
Și dacă tot vorbeam de eroi… În plină pandemie de coronavirus, două bunicuțe din Republica Moldova au devenit eroine, chiar dacă nu poartă pelerine, mănuși, halate sau măști. La 83 și 86 de ani, cele două bătrâne au demonstrat că dar din dar se face Rai și că nu trebuie să ai prea multe, pentru a-i ajuta și pe ceilalți.
Deși se află la vârsta la care alte bunicuțe le citesc povești nepoților, cele două bunicuțe din Republica Moldova au pus la cale un plan pentru a le oferi o mână de ajutor sătenilor din satul Giurgiulești. Una dintre ele a scos din cufărul cu zestre pânza pe care o avea pregătită pentru înmormântare, iar cealaltă, cuscra ei, s-a pus pe treabă. Chiar dacă vederea bunicuței de 83 de ani nu mai este la fel de ageră ca în tinerețe, aceasta și-a cunoscut scopul de la început și până la sfârșit: acela de a ajuta. Și doar asta a contat.
loading…
loading…
„În ochii mei, amândouă sunt eroine…”
Iulia Popov ne-a povestit că mama ei, la cei 83 de ani, s-a apucat să coasă măști din materialele pe care soacra ei le avea pregătite pentru înmormântare. Mai mult, Iulia Popov, alături de cele două bunicuțe, mama și soacra ei, dar și alături de preotul Ion Scurea din satul Giurgiulești, au făcut nu mai puțin de 80 de pachete pentru săteni și le-au împărțit cu mare bucurie. Au oferit un zâmbet, au primit în schimb 10!
„Mama mea are 83 de ani, iar soacra mea 86. În ochii mei, amândouă sunt eroine. Mama s-a apucat să coasă singură măști pe care să le doneze celor care au nevoie. La 83 de ani… Am făcut 80 de pachete care au fost trimise la toți bătrânii din satul Giurgiulești, raionul Cahul, Republica Moldova.
În pachete am pus cartofi, pâine, lapte, orez, paste făinoase, ouă, biscuiți și câte o mască făcută de mama mea, cusută de ea.
Știți ce este cel mai interesant? Faptul că aceste măști au fost cusute dintr-o stofă de bumbac, scoasă din săndicul mamei soacre.
Pe înțelesul tuturor, din «pachetul» pregătit de ea, pentru moarte, pentru că aici, la noi, așa este obiceiul, să le pregătești de dinainte. Mama soacră are 86 de ani.
Nu pot să vă descriu bucuria din ochii celor bătrâni, atunci când le-am călcat pragul cu pachetele… De la noi puțin, de la Dumnezeu mai mult. Sper să trecem cu bine cu toții peste această perioadă”

bestkids.ro


„Cred că este vorba doar de omenie”
Mai mult, femeia ne-a oferit imagini exclusive din cadrul „operațiunii” de donație, în care se vede clar bucuria celor care au putut beneficia de un astfel de pachet cu alimente și o mască, în vremuri atât de grele.

„M-au felicitat oamenii pentru inițiativă, dar eu cred că este vorba doar de omenie. Noi așa am simțit că trebuie să facem, să-i ajutăm pe cei care nu au, căci din păcate, sunt mulți în această situație. Chiar și atunci când dăruiești puțin, cel care nu are deloc apreciază”, ne-a mai declarat Iulia Popov, în exclusivitate.

Iulia Popov ne-a spus că le poartă deosebit respect celor două bunicuțe care au demonstrat că important este sufletul și dorința de a dărui.

elefant.ro


evomag.ro
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *