Mărturia unei asistente din SUA, în plină pandemie: „L-am pus într-un sac, lux acordat doar celor care reuşesc să iasă de la urgenţă. Jos, cadavrele se adună pe tărgi“O asistentă medicală din New York a descris momentele pe care le trăieşte în fiecare zi în unul din spitalele unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu coronavirus.

Jennifer Cole, o asistentă de la un spital din New York, povesteşte pe pagina sa de Facebook cum se moare de coronavirusîn unitatea medicală unde lucrează. Femeia spune că pacienții sunt fragili, și indiferent de vârstă, stare de sănătate,

avere, familie sau putere diagnosticul este acelaşi, procesul de boală este acelaşi, iar însingurarea este aceeaşi.

evomag.ro


„Am pierdut un pacient azi. Nu a fost primul, şi, din păcate, cu siguranţă nu este ultimul. Dar el era diferit. Am fost asistentă la Urgenţe toată cariera mea, dar în New York mă găsesc la terapie intensivă. În acest moment nu există nicăieri în spital care să nu fie terapie intensivă, toate covid 19 pozitiv.
Am avut grijă de acest om în ultimele trei nopţi, o premieră pentru mine. Toată şederea lui de două săptămâni a fost grea pentru el, dar noaptea trecută a fost cea mai rea. Primele şase ore din tură mi-am petrecut fără să ies din camera lui. Până la urmă, cu atâtea medicamente infuzate la maxim, îl imploram pe doctor să-şi sune familia
şi să-i anunţe. „Nu va reuşi”, i-am spus. Săracii doctori sunt atât de ocupaţi să alerge de la cod la cod, fiind traşi de pacienţi în fiecare minut. Nu mă puteam gândi decât la vocea mamei în capul meu, plângând în timp ce mă urcam în avion ca să plec spre acest loc: „Oamenii ăia sunt singuri, ai mare grijă de ei”.
loading…
loading…
Eu am fost singura persoană din asta cameră pentru trei nopţi la rând, luptând cât am putut de mult pentru a-l ţine în viaţă pe acest om. Medicul a reuşit să ajungă la familie, să le actualizeze.

S-a decis ca atunci când inima lui s-a oprit inevitabil să nu încercăm să o repornim. Pur şi simplu nu mai era nimic de făcut. În cele din urmă, a renunţat. Eram doar el şi eu şi colegul lui de

cameră intubat în patul alăturat. Uşa de lemn a camerei este închisă, conţinând infecţie şi ne taie de restul lumii. L-am chemat pe doctor să vină şi să marcheze ora morţii. Mi-am dorit atât de mult încât să-i anunţ familia că, în timp ce ei nu au fost cu el, eu am fost.
Am închis pompele (atât de oribil de multe dintre ele), am deconectat ventilaţia, l-am scos de pe monitor. Nu l-am extubat, un risc prea mare pentru personal. Respiratorie a luat ventilaţia imediat ce am sunat. E doar una portabilă, dar e viaţa cuiva de jos.

CNA m-a ajutat să îl spăl şi să îl pun într-un sac de cadavre, lux acordat doar celor care reuşesc să iasă de la urgenta. Acolo jos cadavrele se adună pe targi, singure, în timp ce pacienţii de ventilaţie aşteaptă punctul de aur pe care domnul meu tocmai l-a eliberat.
Vorbim despre Urgenţe altă dată. Pacientul meu a fost evident sănătos în viaţa lui. Mă uit la poza lui în fişa lui, genul pe care o iau de pe o cameră de pe un computer când nu eşti pregătit. O lovitură în cap, uşor ciudată. Îl văd pe bunicul cuiva, tatăl cuiva, soţul cuiva. Nu sunt aici cu el. Mi se rupe inima pentru ei”, este mesajul asistentei din SUA. scrie gandul
bestkids.ro


elefant.ro


evomag.ro
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *