Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

IPS Teofan, reactie dura dupa ce autoritatile au anuntat ca Lumina Sfanta va fi impartita de PolitieIPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei reactioneaza dur dupa ce autoritatile au anuntat ca Lumina Sfanta va fi impartita de politisti si cere ca, de Pasti, preotii sa aiba aceleasi privilegii ca administratorii pietelor si magazinelor. „Cand Hristos e pe Cruce, noi unde am putea fi?”.IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, spune ca, daca oamenii pot merge la piata, la magazine sau la farmacii, de mai multe ori pe saptamana, atunci de ce sa nu poata merge si la slujba de Inviere, macar pentru un minut.

evomag.ro


„Este bine ca autoritatile au incredere in administratorii pietelor si in patronii de magazine alimentare sau de farmacii, dar credem ca si Biserica se poate organiza eficient, cu simt de raspundere. (…) Cum un curier poate livra cele necesare unei familii, obiecte sau alimente, la fel credem ca si un preot sau un voluntar, respectand regulile de distantare, pot oferi o paine sfintita ambalata si pot aprinde lumanarea celui din fata lor.Cum o persoana poate merge la lucru, la piata sau la farmacie de mai multe ori pe saptamana, aceeasi persoana ar putea veni de Pasti, pentru un minut, in fata Bisericii sale sau la cimitir, pentru a aprinde o lumanare. E greu de inteles de ce acest lucru n-ar fi posibil“, spune IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.
loading…
loading…
In Miercurea Mare, mitropolitul Moldovei si Bucovinei spune ca Biserica a respectat intocmai regulile impuse pana acum de autoritati si cere ca preotii sa fie lasati sa le dea ei credinciosilor Lumina Sfanta.

„Acum, cand se apropie Sfintele Pasti, cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii, cerem sa se permita a oferi crestinilor macar o mica mangaiere: o paine sfintita si o lumanare aprinsa, in conditii de respectare cu strictete a masurilor luate in aceste vremuri de epidemie.”, transmite IPS Teofan, Mitropolitul Modolvei si Bucovinei.


bestkids.ro


elefant.ro


evomag.ro
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *