Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Povestea emoționantă din spatele unei imagini! Un bătrân vindea ouă atunci când o femeie bogată s-a apropiat de el…



Un tată mergea pe stradă alături de fiul său când, la un moment dat, în drumul lor a apărut un bătrân sărac, ce vindea ouă. Atunci, bărbatul i-a dat copilului său cea mai tare lecție de viață!

Un tată mergea pe stradă alături de fiul său când, la un moment dat, în drumul lor a apărut un bătrân sărac, ce vindea ouă. Atunci, bărbatul i-a dat copilului său cea mai tare lecție de viață!



Unele lecții nu se învață în școală, ci în micile întâmplări din viața de zi cu zi. Iar exemplul dat de acest tată este de neprețuit!

Cei doi au privit cum o femeie bogată se dă jos dintr-o mașină, se apropie de bătrânul umil și sărac și îl întreabă cu cât vinde ouăle.

„Dau zece ouă cu cinci lei”, i-a răspuns bătrânul.

evomag.ro






„Voi lua 15 ouă cu cinci lei sau altfel plec fără să iau nimic”, a fost răspunsul înfumurat al femeii.

Atunci, bătrânul a stat puțin pe gânduri și, la fel de umil, i-a răspuns: „Ia câte ouă vrei la ce preț vrei. Oricum nu am vândut nimic azi”




Femeia și-a luat ouăle dorite și a plecat, având aerul superior că a negociat cu săracul și a câștigat. S-a urcat în mașina ei luxoasă și a plecat către un restaurant scump.

Acolo, ea și prietenele ei au comandat ce și-au dorit, chiar dacă la final au rămas resturi multe. Cu același aer superior, femeia a lăsat un bacșiș impresionant chelnerului.




Morala poveștii? Noi oamenii avem tendința să ne arătăm puterea în fața celor săraci, dar să epatăm și să arătăm generozitate fix cu cei care nu au nevoie de ea. Negociem la piață, dar când mergem în localuri luxoase lăsăm bacșiș mare și vrem să arătăm că suntem bogați.

Bărbatul nu s-a oprit aici și i-a zis fiului său că toată viața a încercat să cumpere de la cei săraci, oferind un preț mai mare decât cereau vânzătorii. Motivul?

„Este un act de caritate învăluit în demnitate, fiindcă nu îl faci pe cel sărac să se simtă prost că vinde ieftin fiindcă nevoia îl obligă”




loading…
loading…













bestkids.ro


elefant.ro


evomag.ro




Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *