Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Decizie de ultima ora: Ce se intampla cu circulatia dintre localitati din data de 16 mai. Apar noi restrictii • Prim-ministrul roman, Ludovic Orban, a anuntat luni ca restrictiile legate de circulatia locala vor fi ridicate pe 16 mai, dar nu si in afara zonei locale, calatoriile vor fi supuse anumitor restrictii.

  Anunt trimis de Ludovic Orban:

  „In ceea ce priveste interiorul localitatii, va fi o deplasare fara restrictii. Deplasarea in afara localitatii – se vor pastra anumite restrictii, pe care urmeaza sa le definim in perioada care va urma. Dar va exista posibilitatea de deplasare si in afara localitatilor”.


  Hotelurile si parcurile se pot redeschide, insa locurile de joaca si restaurantele vor mai ramane inchise o perioada. Orban a adaugat ca hotelurile si parcurile pot fi redeschise, dar numai prin mentinerea regulilor de distanta sociala.  „Nu cred ca se poate renunta la restrictia legata de spectacole, unde se aduna un numar foarte mare de persoane si riscul de transmitere a virusului este foarte mare. In general, locurile in care se aduna foarte multa lume si stau o perioada de timp si la o distanta mica se vor relua mai greu.


  In privinta parcurilor, riscul epidemiologic este relativ scazut si probabil vor face parte dintre masurile de relaxare. Exista o exceptie, si anume, locurile de joaca pentru copii, unde exista un risc epidemiologic mai mare si este posibil ca si in cazul in care parcurile se vor deschide, locurile de joaca sa ramana in continuare inchise.

  evomag.ro

  Va ramane restrictia legata de numarul maxim de persoane care pot sa stea sau care se pot deplasa si care va ramane la trei persoane. Hotelurile, dupa parerea mea, pot sa functioneze.

  In privinta restaurantelor, riscul epidemiologic este mare, pentru ca e clar ca nu poti sa porti masca. Este foarte greu sa asiguri distanta intre comeseni si izolarea intre diferitele mese”, mai spune Orban.

  Ridicare restrictiilor se va face in trepte.


  Primul ministru a mai explicat ca in prezent lucreaza cu reprezentanti ai Institutului National de Sanatate Publica si ai Consiliului de Suport Tehnico-Stiintific pentru a analiza riscul de epidemie asociat cu fiecare restrictie pe care urmeaza sa o ridice.
  „In mod clar, aceasta ridicare a restrictiilor se va face in etape, gradual, vom lasa un timp dupa ridicarea restrictiilor pentru a vedea daca contextul epidemiologic evolueaza intr-un fel sau altul. Abia dupa ce vom consolida niste ridicari de restrictii vom ridica si altele”, a mai spus primul ministru. scrie fabricatinromania  loading…
  loading…


  bestkids.ro


  elefant.ro


  evomag.ro
  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *