Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Pâinea s-ar putea scumpi la toamnă. Agricultorii din România se luptă cu seceta extremă din acest an • Pâinea s-ar putea scumpi la toamnă, pentru că efectele crizei economice generate de pandemia de coronavirus sunt amplificate și de seceta care a lovit România. Mare parte din culturile de cereale ar putea fi compromise, iar agricultorii estimează pierderi de peste 50%, însă cei afectați vor fi despăgubiți, susține Ministrul Agriculturii, Adrian Oros.


  Ministrul Agriculturii susține că peste criza determinată de pandemia de coronavirus se suprapune și o secetă extremă. De asemenea, ministrul susține că toți fermierii care vor avea pagube cauzate de secetă vor fi despăgubiți.

  “Peste această criză determinată de pandemie se suprapune și o secetă cumplită, extremă, cum nu a mai fost în ultimii mulți ani. Deficitul este foarte mare în zona Moldovei și Dobrogei. Este un pericol ca culturile de toamnă să fie compromise într-un procent destul de mare. Am asigurat toți fermierii că o să-i despăgubim pe toți cei care vor avea pagube cauzate de fenomenele extrem de secetă  Comitetele pentru situații de urgență locale evaluează care e dimensiunea pagubelor, ca să putem să despăgubim fără să producem inechități.Culturile care sunt acum afectate sunt culturi de cereale în principal. Estimăm o pierdere a producției de până la 50% ceea ce ar acoperi necesarul de consum pentru aceste produse. Vor fi consecințe în lanț asupra prețurilor. Depinde și cât va dura această criză. Avem stocuri foarte mari de produse de bază la producători – lapte, carne legume. Căutăm soluții pentru a încuraja procesatorii să stocheze privat și în toamnă când vom avea nevoie să le putem folosi”, a precizat ministrul la Digi 24.


  Seceta de anul acesta e la fel de cruntă precum cea din anul 1947, susțin specialiștii din domeniu, care mai spun că de vină sunt iarna fără zăpadă, lipsa ploilor de primăvară, la care s-a adunat și vântul puternic. Toate plantele semănate au început să se usuce și dacă nu va ploua în perioada următoare, pierderile pot ajunge până la sută la sută, arată Agro TV.

  evomag.ro  loading…
  loading…


  bestkids.ro


  elefant.ro


  evomag.ro
  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *