Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Un primar din România solicită redeschiderea parcurilor și a cimitirelor • Primul primar din România care pune în discuție redeschiderea parcurilor și cimitirelor: „Din punctul meu de vedere, voi propune acest lucru Comitetului Municipal pentru situaţii speciale de urgenţă (…) acestea sunt închise și cetățenii sunt supărați”


  Data de 15 mai este așteptată cu interes de români, în speranța relaxării măsurilor restrictive, impuse de autorități, în timpul pandemiei de COVID-19.

  În acest context, primarul capitalei, Gabriela Firea spune că va pune în discuția Comitetului municipal pentru situații speciale de urgență problema redeschiderii parcurilor, pentru că oamenii au nevoie să iasă la aer și să facă mișcare.  „Pentru Capitală eu aş pleda să redeschidem parcurile, pentru că eu cred că oameni au înţeles că nu este bine și nu este în avantajul lor să se apropie de mai multe persoane sau se reunească în grupuri, așa cum făceau înainte, sau să meargă în zona locurilor de joacă, unde inevitabil se creează o anumită aglomerație, iar pentru copii e mai dificil să-i înveți și să-i obligi să ţină distanţa socială (…) Este o măsură pe care și-o doresc foarte mulți bucureșteni și voi pleda pentru ea săptămâna viitoare, în cadrul Comitetului municipal pentru situații de urgență”, a spus edilul.


  O a doua măsură dorită de Firea este ca în București să se redeschidă cimitirele, întrucât oamenii suferă din cauza faptului că nu au putut merge la cei dragi cu flori și cu lumină de Sărbătorile Pascale de anul acesta. În ceea ce privește însă sălile de spectacole, sau activitățile sportive, primarul capitalei crede că mai este nevoie de timp.


  „În ceea ce priveşte posibilitatea de a redeschide teatrele, sălile de spectacol sau alte manifestaţii culturale, sportive, nu pot să dau o veste bună, din păcate, nu pentru că nu vreau eu, ci pentru că tot ceea ce se întâmplă în țară, inclusiv în Capitală, trebuie să fie în concordanță cu deciziile care se iau la nivel național și cu informațiile pe care le primim din cadrul Comitetului național pentru situații speciale de urgență și cu ce ne furnizează cei mai cunoscuți și cu reputație virusologi, epidemiologi, specialiști, care ne pot informa în ce măsură suntem pregătiți să relaxăm anumite măsuri”, a declarat Gabriela Firea, într-o intervenţie la Digi 24.


  loading…
  loading…


  bestkids.ro


  elefant.ro


  evomag.ro
  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *