Trei jandarmi au amendat un bărbat cu copil în brațe, la Vaslui și i-au transmis: „200 nu 100 de milioane” (video) • Trei jandarmi au amendat un bărbat cu copil în brațe, la Vaslui și i-au transmis: „200 nu 100 de milioane”. Soția bărbatului a filmat momentul când jandarmii, fără măști și mănuși, pleacă spre dubă. Jandarmeria susține că bărbatul a primit amenda minimă.

  – Bărbatul susține că era la coadă la pâine.
  – Jandarmeria are altă variantă a poveștii.  Jandarmii vasluieni sunt acuzați de abuz, după ce la începutul acestei săptămâni, aflându-se într-o razie în zona căminelor de lângă liceul “Ștefan Procopiu”, ar fi amendat cu 20.000 de lei un bărbat. Potrivit acestuia, jandarmii nu l-au verificat dacă are declarația pe propria răspundere, ci pur și simplu i-au luat datele, spunându-i că va primi acasă o amendă de 10.000 de lei.


  După ce soția bărbatului a începută să filmeze incidentul, unul dintre jandarmi e auzit cum spune 200, repefrindu-se la faptul că amenda nu e de 100 de milioane de lei vechi, ci dublă.

  „Ora 21 stau la rând la magazin la 2 metri față de celălalt din fața mea ca să iau pâine la copii, pe strada Castanilor. Un grup de băieți stau în parcare la 6 m de mine, oprește mașina de jandarmi și strigă cei din spate veniți la noi. Eu stau unde mă aflam iar 2 dintre jandarmi se dau jos și mă întreabă de ce nu vin la ei dacă mă cheamă, din 4 persoane care stăteau la rând doar pe mine mă întreabă ce fac eu afară, eu le zic că am ieșit să iau pâine și unu dintre ei mă întreabă ‘de ce fumezi așa în sictir’, eu nu îi zic nimic, îmi iau datele și îmi zic că o să îmi vină 100 de milioane amendă.
  Atunci, soția a venit cu telefonul și a început să filmeze, din filmare se aude că domnul jandarm Alistar zice că amenda o să fie de 200 de milioane că așa vrea dumnealui.”, e povestea spusă de bărbat pentru Vremea Nouă.

  Cei trei jandarmi nu aveau mănuși sau măști de protecție, deși purtarea lor este obligatorie pe raza județului Vaslui.

  Printr-un comunicat postat pe pagina de Facebook a instituției, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui au precizat că bărbatul a fost sancționat cu valoarea minimă a amenzii și asta pentru că nu ar fi avut asupra lui declarația pe propria răspundere.
  “În legătură cu imaginile care au apărut în spațiul public cu privire la evenimentul din 28.04.2020, facem următoarele precizări :
  În data de 28.04.2020, în jurul orei 21:30, un echipaj de intervenție din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, în timp ce patrula pe strada Castanilor din municipiul Vaslui, a observat, la scara unui bloc, un grup format din aproximativ 20 de persoane. Unul dintre subofițerii de pe echipaj le-a pus în vedere celor prezenți că trebuie să respecte măsurile de distanțare socială prevăzute de ordonanta militară.
  Deşi ceilalți din cadrul grupului s-au conformat, a rămas un singur bărbat, care a refuzat să respecte recomandările jandarmilor vasluieni. Acestia l-au întrebat pe bărbat dacă are asupra sa declarația pe proprie răspundere, așa cum este prevăzut în ordonanțele militare, moment în care, bărbatul a adresat cuvinte jignitoare jandarmilor și a refuzat să părăsească zona. Între timp, a coborât și soția bărbatului, însoțită de doi minori, iar pe unul dintre copii, aceasta l-a pus în brațele bărbatului, în încercarea de a sensibiliza jandarmii și de a îi opri în acțiunea de sancționare a bărbatului. Totodată, soția acestuia a început să-i filmeze cu telefonul mobil pe jandarmi.
  Bărbatul nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere, drept pentru care a și fost sancționat cu minimul amenzii prevăzut de actul normativ.

  Având în vedere că erau de faţă şi minori la discuţiile dintre jandarmi şi bărbat, jandarmii au încercat în repetate rânduri să detensioneze situația prin dialog.

  Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui le recomandă cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare și sa nu se expună la săvârșirea unor fapte contravenționale care pot genera primirea unor amenzi!
  Măsurile restrictive sunt luate pentru limitarea răspândirii pandemiei”, se precizeaza in comunicatul IJJ Vaslui.  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *