„Cum poți să-ți nenorocești viața în câteva minute”. Polițist din București, zgâriat de un interlop infectat cu HIV • Un polițist din Capitală, care a încercat să îndepărteze 10-15 tineri care jucau tenis, spărgeau semințe și ascultau muzică în Sectorul 2, a fost zgâriat de unul dintre bărbați, despre care a aflat, ulterior că este infectat cu HIV și are și hepatită. Agentul va fi sub tratament, 6 luni, la INMB.  Sindicatul Europol a făcut publică povestea agentului, zgâriat de un bărbat din Capitală, în timpul unei intervenții. Ulterior s-a aflat că individul, cunoscut în lumea interlopă, este infectat cu HIV și are hepatită.

  „Ghid cum poți să-ți nenorocești viața în câteva minute și nimănui să nu-i pese: fă-ți meseria!”, este titlul materialului semnat de polițistul posibil infectat, care, în prezent, este sub tratament preventiv la Institutul Național „Matei Balș”.


  Agentul a fost în patrulare, duminică, în Sectorul 2, când a observat un grup de 10-15 tineri care „jucau tenis de picior, spărgeau semințe și ascultau muzica la una din mașinile parcate (lucru absolut normal pe timp de pandemie)”.

  Acesta povestește că nu avea de gând să dea amenzi, „oricum se pare că sunt inutile, voiam doar să-i legitimăm și să-i îndepărtăm din zonă”.
  „Colegul meu de la volan a oprit echipajul și a coborât primul, eu am mai stat câteva secunde până să-mi pregătesc agenda și pixul. În acel moment de undeva de peste strada, se îndrepta către colegul meu un “#ceafălată” încordat, plin de tatuaje și pus pe făcut scandal. Ne-a întâmpinat cu clasicul (că așa îi vorbești unui om al legii într-o țară cu apa caldă) și a continuat cu și altele greu de reprodus.

  A încercat să ne lovească cu pumnul, pe colegul meu chiar l-a #îmbrâncit, moment în care i-am pulverizat în fața stâlcita de bombardier, jumătate de tub de din dotare, care a avut efect mai mult la noi, decât la el (probabil el servea la micul dejun așa ceva). Se adunase lumea ca la bâlci și toți strigau să-l lăsăm în pace și să avem grijă că are HIV, hepatita și alte chestii care îți provoacă fiori”, povestește polițistul pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

  Cei doi polițiști au cerut întăriri, însă, în acest timp, bărbatul infectat l-a zgâriat de două ori pe mâini pe agent.

  „A venit momentul în care mi s-a confirmat de către vecini și familie faptul ca bombardierul chiar avea #HIV. Panică! Mă uitam la zgârieturi și simțeam cum mă lasă picioarele. De urgență la Institutul Matei Balș pentru investigații, luat sânge, consultat”, mai scrie pe Facebook-ul Europol.
  În următoarele șase luni, polițistul va urma un tratament consistent.

  „Eram pierdut, mă durea sufletul și mă gândeam la riscul care și în procent de 0,1 înseamnă enorm, îmi venea să plâng de nervi și neputință și speram din tot sufletul că individul care m-a expus acestui risc să-și petreacă noaptea în arest. Dar cum ultrajul nu este o faptă gravă și polițiștii reprezintă doar un indicator, doamna procuror nici măcar nu s-a obosit să se deplaseze la secție pentru atâta lucru, nu mai vorbim de reținere care era obligatorie (într-o țară cu apa caldă), bombardierul plecând liber acasă fără măcar sa fie audiat”, mai scrie polițistul pe pagina Europol.

  Acesta atrage atenția că a fost umilită o întreagă instituție, „o întreaga breaslă neputincioasă”.
  „Eu stau și mă gândesc ce se va întâmpla cu viața mea dacă eu voi dezvolta virusul HIV sau hepatita B și mai stau și mă gândesc unde voi mai găsi motivația să-mi fac meseria cu determinare și curaj. Mie cine-mi plătește suferința? Cine le alină suferința părinților mei? Eu trag greu ca și mulți alți colegi iar #bombardierul se plimba liber pe stradă, demonstrând încă odată ca oricine poate sa agreseze un organ al legii ca oricum nu pățește nimic. Vreți siguranță și încredere? Și noi vrem, dar suntem singuri!”, este concluzia polițistului care semnează „Un agent posibil infectat”.
  Poliția Capitalei a transmis, marți, că incidentul a avut loc duminică, în jurul orei 21.00.

  Cazul a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cercetările fiind continuate de procurori pentru ultraj.

  Editor web: A.P.  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *