Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce morga dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi” Citeşte întreaga ştire: Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce morga dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”



 • Venit la morgă să preia cadavrul tatălui său care murise recent, un tânăr din județul Suceava a rămas șocat să afle că acesta fusese deja înmormântat după ce cei de la Medicina Legală îl încredințase din greșeală unei alte familii. Tânărul susține că tatăl său ar fi fost confundat cu un bolnav de COVID-19 și aruncat în groapă în hainele în care fusese găsit mort.



  Petru Cramer era din comuna Vatra Moldoviței, Suceava. Joi, 28 mai, bărbatul a plecat la muncă în pădure. Văzând că el nu se mai întoarce acasă, cei din familie au plecat să-l caute şi l-au găsit mort, întins pe pământ, printre copaci, relatează publicația locală SuceavaLive.ro.






  Rudele au sunat la 112, iar la fața locului au ajuns polițiştii de la postul din comună, care i-au chemat în ajutor pe cei de la Serviciului Criminalistic.

  Copiii lui Petru Cramer spun că le-au dat poliţiştilor toate datele de identitate ale celui decedat, însă el ar fi ajuns la morga Spitalului din Câmpulung Moldovenesc ca fiind „persoană necunoscută”.




  Portarul spitalului: „Taică-tu e și îngropat deja”

  Rudelor li s-a explicat că, fiind vorba de o moarte suspectă, conform legii este nevoie de o autopsie care să confirme sau să infirme dacă cel care a murit a fost victima unei infracţiuni de omor. Iar la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, familiei Cramer i s-a spus că abia sâmbătă, 30 mai, ar putea să vină să ridice mortul, pentru a-l înmormânta.




  Ieri, în jurul prânzului, Cosmin Cramer, fiul lui Petru Cramer, a mers la morga. Atunci când le-a spus medicului și asistentei de acolo pentru ce a venit, aceştia au rămas blocaţi. Iar după o pauză lungă, i-au zis bărbatului să revină mai târziu, pentru că a intervenit o problemă.

  Pus să-și recunoască tatăl deja înmormântat

  Cosmin Cramer a mers direct la postul de Poliție din Câmpulung Moldovenesc, unde a depus o plângere.




  După o oră de așteptare, un polițist l-a anunțat că vor merge împreună spre cimitirul din Câmpulung Moldovenesc, pentru a asista la dezgroparea unei persoane care a fost înmormântată recent.

  Iar după alte două ore, Cosmin Cramer şi poliţistul au mers la morga Spitalului din Câmpulung Moldovenesc. Aici, bărbatul a fost pus să identifice persoana dezhumată: era tatăl lui. Fusese înmormântat într-un sac, cu aceleași haine cu care plecase la pădure.




  M-a şocat pentru că l-au tratat pe tata ca pe un sac de cartofi. L-au băgat în sacul negru exact cum era în pădure.

  Cu cizmele de cauciuc murdare, cu haine de la pădure Cosmin Cramer, pentru Adevărul Fiul bărbatului mort: A fost confundat cu un decedat de COVID-19

  Într-o declarație pentru Adevărul, Cosmin a spus că tatăl său a fost confundat cu o persoană care murise pe străzile din Câmpulung, care nu avea posibilităţi financiare şi pe care rudele apropiate n-ar fi vrut să-l îngroape. Până la urmă un bărbat care, vrând să facă un bine, a luat doi nepoţi ai mortului şi a venit la spital ca să preia trupul neînsufleţit şi să-l îngrope. Nepoţii nici n-ar fi deschis sacul, ar fi identificat mortul după greutate. „Omul acela avea COVID-19 şi trebuia îngropat în consecinţă”, a declarat Cosmin.




  Într-o declarație pentru Adevărul, Cosmin a spus că tatăl său a fost confundat cu o persoană care murise pe străzile din Câmpulung, care nu avea posibilităţi financiare şi pe care rudele apropiate n-ar fi vrut să-l îngroape. Până la urmă un bărbat care, vrând să facă un bine, a luat doi nepoţi ai mortului şi a venit la spital ca să preia trupul neînsufleţit şi să-l îngrope. Nepoţii nici n-ar fi deschis sacul, ar fi identificat mortul după greutate. „Omul acela avea COVID-19 şi trebuia îngropat în consecinţă”, a declarat Cosmin.




  Managerul spitalului a aflat de la portar de situație

  Astăzi, familia Cramer a mers din nou să-l ridice de la morga spitalului pe cel decedat. Până acum n-au primit niciun fel de explicații din partea Spitalului Municipal din Câmpulung Moldovenesc.

  Managerul spitalului, dr. Adrian Cosinschi, a declarat pentru SuceavaLive că a auzit despre această situație de la portarul spitalului care i-a povestit că un mort a fost luat din morgă de către o altă familie. Portarul ştia, pentru că, susţine directorul spitalului, el ar avea cheia de la morga și ar putea permite accesul persoanelor acolo, notându-şi apoi într-un registru informațiile.




  „Sunt decedați aduși din exterior, iar noi nu-i controlăm. Nu-i treaba noastră”, a declarat dr. Cosinschi, pentru SuceavaLive.

  Nu avem nicio legătură cu asemenea cazuri. Această morgă este în structura spitalului. Există niște încăperi care aparțin Medicinei Legale și o cameră pentru morții noștri. N-am de unde să știu ce s-a întâmplat. Pacienții nu pot fi luați oricând, fără certificat de deces Adrian Cosinschi, manager Spitalul din Câmpulung Moldovenesc

  Ca urmare a sesizării făcute la Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc, a fost deschis un dosar penal.


  Surse din Poliție: Rudele celeilate familii nu au verificat ce mort ridică

  Petru Cramer, bărbatul din Vatra Moldoviței (Suceava) care a murit joi avea 49 de ani. Conform certificatului medical constatator al decesului pe care familia l-a primit azi, el avea un edem pulmonar şi suferea cu inima.

  În acea zi, conform unor surse din Poliţia Suceava contactate de Libertatea, a decedat şi un alt bărbat, în vârstă de 81 de ani, din Câmpulung Moldovenesc. Acesta a fost găsit în apartamentul lui, unde locuia singur, iar trupul a fost adus la morga spitalului din oraş.

  Ambii decedaţi au fost înregistraţi la morga cu datele de identitate corecte, susţin sursele din poliţie. Însă încurcătura s-a produs în momentul în care aparţinătorii bărbatului de 81 de ani au venit să ridice mortul, fără să mai verifice identitatea acestuia.

  În locul bătrânului, ei au luat trupul lui Petru Cramer, care rămăsese în acelaşi sac negru în care fusese ridicat de legişti când a fost găsit decedat în pădure.

  Așa se face că Petru Cramer a fost înmormântat în cimitirul din Câmpulung Moldovenesc, sub o cruce pe care era trecut numele decedatului de 81 de ani.




  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *