Muncitoare în fabrica de confecții:“Am fost amenințate întreaga lună, nu vă primiți salariile” • “Eu doar îmi vreau salariul înapoi”. Muncitoare necalificate în fabrica de confecții Tanex: plătite cu sume de până la 700 de lei pe lună și amenințate

  Deși au lucrat în perioada pandemiei, mai multe muncitoare din fabrica de confecții Tanex, din județul Prahova, s-au trezit cu salariile reduse substanțial, fără să fi semnat un act adițional în prealabil.

  “Nu vă faceți norma, nu vă primiți salariile”  Conducerea a dat vina pe ele pentru tăieri, motivând că nu și-ar fi făcut norma. Angajata cea mai vocală, care a făcut publică situația de la fabrica Tanex, a fost amenințată cu concedierea. Inspectorii de muncă au reacționat cu întârziere, în ciuda sesizărilor primite.


  Aceștia au început controalele abia după ce situația a fost prezentată în presă. Proprietarul companiei spune că inspectorii le-au comunicat că “raportul e pozitiv”, deși ITM nu a făcut încă public nici un raport oficial al controlului. O parte dintre angajatele fabricii de confecții Tanex din Vălenii de Munte, județul Prahova, au avut parte de o surpriză pe 15 mai.
  Atunci ar fi trebuit să primească a doua tranșă a salariului pentru luna aprilie. S-au trezit însă că primesc sume mult mai mici, precum 354 de lei, 163 de lei, 23 de lei, 1,5 lei sau chiar nimic, deși ele au muncit ca în oricare altă lună, în ciuda pandemiei.
  Conducerea fabricii le-a spus că le-au fost diminuate salariile pentru nu și-au făcut norma pe luna aprilie. Altfel spus, tăierea ar fi fost rezultatul muncii lor proaste. Vina lor. Ne-au zis că nu am făcut norma. Dar norma nu am putut să o facem nicicând. De 2-3 luni erau norme din ce în ce mai mari. Dar nu am întâlnit până acum așa ceva, să ne ia din bani. Muncitoare: “Mi-am dat demisia. Nu am mai suportat cum se purta cu noi doamna directoare. Eram cârpele ei”, adaugă aceasta. “Noi nu am făcut o ilegalitate”, a spus Adrian Băjenaru, patronul fabricii Tanex. Diferența de salariu: 23 lei

  “Eu doar îmi vreau salariul înapoi”. Muncitoare necalificate în fabrica de confecții Tanex: plătite cu sume de până la 700 de lei pe lună și amenințate.
  De ce a fost urmărit de jandarmi Ioan Csapai

  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *