BREAKING! Parlamentul a votat. Cati bani vor primi copiii • Miercuri a fost respins, de catre Plenul Camerei Deputatilor, Ordonanta de urgenta 2/2020 care proroga termenul pentru dublarea alocatiilor copiilor la 1 august 2020.

  Dublarea insemnand ca de la 300 lei, cei mici vor lua 600 lei, iar restul copiilor de la 150 de lei vor primi 300 de lei.  Au fost 209 voturi de respingere, 3 impotriva iar 98 de deputati s-au abtinut.

  Olguta Vasilescu, Deputat PSD, a declarat la dezbaterile din plenul Camerei Deputatilor ca anul trecut la legea bugetului a fost adoptat un amendament al celor din Opozitie, care prevedea dublarea alocatiilor pentru copii.


  “Desi era prost facut, se cerea ca banii sa fie luati din excedentul de la pensii, care la vremea respectiva nu exista, am considerat ca este oportun ca in Parlament sa modificam acel amendament, dar sa lasam alocatiile copiilor crescute. Nu ne-am plans ca nu avem bani, am gasit imediat resursele bugetare. Anul acesta este aceeasi situatie. De data aceasta vine Opozitia cu o lege care prevede dublarea alocatiilor.
  Nu am venit ca dumneavoastra cu un amendament care nu putea fi aplicat, ci o sa va dam sursa de finantare, de unde puteti lua acesti bani ca alocatiile copiilor sa fie dublate. Nu este nevoie de 7-8 miliarde pana la finalul anului, cum s-a tot discutat, este nevoie de 3,2 miliarde. Puteti lua acesti bani prin relocare de la capitolul Bunuri si servicii”, a spus Vasilescu.

  Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a specificat ca alocatiile si pensiile vor fi majorate.
  “PNL va majora alocatiile.(…) Ati prezentat niste cifre, Ministerul de Finante vorbeste de un impact financiar de 6,7 miliarde de lei. (…) O sa vedem la sase luni rezultatele economice si stim deja factura neplatita de PSD pentru Romania, va trebui sa vedem si care sunt efectele pandemiei asupra celui de-al doilea trimestru, pentru ca in primul trimestru am avut o solutie foarte buna si am terminat cu crestere economica. (…) Ne-am uitat si la solutiile dumneavoastra, insa noi va propunem ca cea mai buna solutie este sa va tineti de cuvant. PNL va majora si alocatiile si pensiile si pana la urma va vom forta sa renuntati si la fratia cu pensiile speciale”, a spus Roman.
  Camera Deputatilor este for decizional in acest caz, ordonanta de urgenta fiind respinsa si de Senat.

  Desi in ultimele zile Guvernul nu a sustinut proiectul de dublare a alocatiilor, au anuntat ca vor gasi bani pentru a-i da copiilor.

  De ce a fost urmărit de jandarmi Ioan Csapai

  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *