ULTIMA ORĂ: ce se întâmplă cu Mario Iorgulescu. Decizia Poliției este finală! În sfârșit, se…Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată. E ireal pe ce i-au pus procurorii sechestru!

Tânărul Mario Iorgulescu, conform informațiilor de ultimă oră, are mari probleme și se pare că nu mai există cale de întoarcere, cel puțin în dosarul în care acesta este acuzat de omor, pentru accidentul de acum un an.Sechestru pus de Parchetul Tribunalului București
Mario Iorgulescu, în ultima perioadă apare tot mai des în anchetele procurorilor, având două dosare grele pe rol, unul de omor, legat de accidentul de acum un an în care a omorât un om cu mașina, și al doilea dosar în care a fost acuzat de comandarea răpirii unui individ care l-ar fi deranjat și care a fost torturat de interlopii clanului ”Calu”.


Dar decizia de astăzi a Parchetului Tribunalului București are legătură cu primul dosar, cel de omor. Dacă în luna mai a.c., o instanța a Tribunalului București decidea că Mario Iorgulescu, acuzat de omor, poate fi arestat preventiv pentru 30 de zile, începând cu data încarcerării, se pare că cei ce anchetează cazul au decis astăzi cu totul altceva. În același timp tânărul a fost trimis în judecată în aceeași speță, după ce procurorii au stabilit dinamica producerii accidentului.
I-au pus procurorii sechestru pe un milion de euro
Cei de la g4media au aflat că astăzi s-a pronunțat decizia în cazul lui Mario Iorgulescu, iar printr-un comunicat publicat de Parchetul Tribunalului București, suntem înștiințați de decizia de a-i pune sechestru pe suma de un milion de euro. Reamintim că în acest moment Mario Iorgulescu este în urmărire internațională, surse spunând că acesta s-ar afla în Geneva.
Comunicatul Parchetului Tribunalului București:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, la data de 14 august 2020, trimiterea în judecată a inculpatului Iorgulescu Gino-Mario, pentru săvârșirea infracţiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, intenționând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. București, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 60 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V.D.A., care a decedat pe loc, toate acestea în condițiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum.
Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut și acceptat, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și astfel ucigând-o pe victimă cu intenție indirectă.

Pentru stabilirea situației de fapt mai sus menționate, procurorii au avut în vedere, în principal, următoarele mijloace de probă: declarații martori, raport medico-legal de necropsie, buletine de analiză toxicologică și expertiza medico-legală toxicologică, imaginile surprinse de camerele de supraveghere video, expertiza criminalistică privind cauzele și împrejurările producerii coliziunii, precum și raportul de constatare privind datele informatice extrase din computerul de bord al vehiculului condus de inculpat.
O parte din actele de urmărire penală au fost efectuate pe teritoriul Italiei de către autoritățile judiciare italiene, în baza unor ordine europene de anchetă emise de autoritățile române.

Menționăm faptul că pe numele inculpatului a fost emis la data de 15.05.2020 un mandat de arestare în lipsă, în baza căruia Tribunalul București a emis un mandat european de arestare, cel din urmă fiind transmis la data de 19.05.2020 autorităților judiciare competente din Italia, țară în care inculpatul se află, în vederea arestării și predării acestuia către autoritățile judiciare române. Până în prezent, mandatul european de arestare nu a fost pus în executare.

Totodată, în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor și sumelor de bani aparținând inculpatului, până la concurența valorii de 1.000.000 de euro.
Dosarul a fost înaintat la Tribunalul Bucureşti, instanța de judecată competentă. Cauza a fost instrumentată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri și Brigada Rutieră. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, se spune în comunicatul Parchetului.Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *