Pensii 2021. Se dau bani în plus acestor pensionari. Ce sume vor primi româniiDirectorul Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a făcut un anunț important pentru 5 milioane de pensionari.

Românii vor primi bani în plus la pensie

Guvernul vrea să obțină cele aproape 30 de miliarde de euro bani europeni, iar până va fi aprobat acest plande comisie, legea pensiilor va fi pusă în așteptare.

Președintele Casei Naționale de Pensii a declarat că românii vor primi creșteri de sute de lei pe lună la pensii, după marea recalculare despre care nu știe nimeni nimic.


“Acesta este principalul obiectiv al noii legi, tocmai eliminarea acestor inechități. Pe principiul la contribuții egale va trebui să avem şi pensii egale.

Trebuie să avem cadrul legal, după ce legea va fi într-un draft făcut de colegii noștri de la Ministerul Muncii și de la Casa Națională de Pensii, va fi intra în dezbatere publică.

Va parcurge întreg cadrul legislativ pe care îl știți cu toții, respectiv va intra în Parlament, în comisiile de specialitate, în momentul în care va fi adoptată și publicată în Monitorul Oficial, noi va trebui să o aplicăm.”, a declarat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii.

Mai mult, Daniel Baciu a spus că demersul de recalculare a pensiilor va conduce la eliminarea inechităților din sistem astfel încât, la contribuții egale să existe și pensii tot egale.
În urma recalculării pensiilor, unele vor crește, potrivit Antena3.

“Cel care a ieșit la pensie cu 1000 lei dar are un punct de pensie, va ajunge la nivelul celui cu pensia superioară, adică 1442 lei. Trebuie în primul rând să avem cadrul legal pentru începerea recalculării pensiilor”, a spus Daniel Baciu.Recalcularea pensiilor va putea să înceapă în anul 2023, ceea ce înseamnă că primele pensii recalculate vor putea fi încasate abia în anul 2024 sau chiar 2025.

Daniel Baciu spune că este un termen realist.

“Eu zic că este (un termen – n.r.) realist. Toată lumea va intra în acest proces de recalculare, conform noului act normativ și când legea va fi adoptată, trebuie să emitem imediat noi decizii de pensii, cu noile cuantumuri ale pensiilor,” a mai spus Baciu.
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *