Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

BREAKING NEWS. Vladimir Putin pune în alertă forțele nucleare




Criza uriașă declanșată de Rusia după invazia neprovocată și fără o motivație logică în Ucraina trece la un nou nivel. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a ordonat ridicarea nivelului de alertă pentru armele nucleare, Rusia fiind practic pregătită să atace cu arme non-convenționale dacă nu are câștig de cauză.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat comandamentului său militar să pună forțele de descurajare ale Rusiei- o referire la unitățile care includ arme nucleare- în stare de alertă maximă, invocând declarații agresive ale liderilor NATO și sancțiuni economice împotriva Moscovei, potrivit Reuters.

Punerea în alertă a forțelor nucleare înseamnă că soldații rușii din centrele nucleare trebuie să fie mereu la posturi, să fie mereu pregătiți să activeze focoasele nucleare în momentul în care li se va ordona acest lucru.


„După cum vedeți, nu numai țările occidentale iau măsuri neprietenoase împotriva țării noastre în dimensiunea economică- mă refer la sancțiunile ilegale pe care toată lumea le cunoaște foarte bine-, dar și oficialii de vârf ai țărilor NATO își permit să facă declarații agresive cu cu privire la țara noastră”, a declarat Vladimir Putin, duminică, la televiziunea de stat.

Armele termobarice, transportate de blindate în Ucraina

Vladimir Putin, tot mai furios pentru că nu a cucerit rapid Kievul și armata ucraineană nu a predat armele, ar putea să treacă la măsuri mai dure, cum ar fi folosirea „bombei bombelor” sau temutele arme termobarice, scrie DailyMail.co.uk.

Ce înseamnă bombele termobarice. Potrivit sursei citate, occidentalii se tem că Vladimir Putin ar putea recurge în ultimă instanță la armele termobarice de mare putere – bomba supranumită de Kremlin „tatăl tuturor bombelor”, după ce americanii au utilizat bombe cu același principiu termobaric în teatre de luptă din Cecenia, Siria sau Afganistan.





Deşi informaţiile despre bomba rusească sunt confidenţiale, se ştie că este vorba despre o bombă termobarică, cunoscută în Rusia sub numele de ‘Bombă Aeriană cu Vid de Putere Crescută’ (AVBPM, conform acronimului ei din limba rusă).

Bomba termobarică rusească, supranumită ‘tatăl tuturor bombelor’ a fost dezvoltată la începutul anilor 2000 şi testată cu succes de armata rusă în anul 2007.

Atunci proiectilul a fost lansat dintr-un bombardier strategic TU-160 şi a ras complet un bloc de locuinţe din poligonul unde s-a efectuat testul, cu o putere distructivă nemaivăzută până atunci la o bombă convenţională (nenucleară).

























Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *