Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Doliu național în lumea culturală. A murit unul dintre cei mai cunoscuți scriitori ai României
După o suferință foarte mare, profesorul și scriitorul, Daniel Vighi a încetat din viață. În urmă cu doar două zile a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Timișoara.

După o suferință foarte mare, profesorul și scriitorul, Daniel Vaghi a încetat din viață. Anunțul a fost făcut chiar de prietenul acestuia, care și-a exprimat cuvintele de regret.


Daniel Vighi s-a stins din viață după o suferință cruntă

„Daniel Vighi a marcat viața Timișoarei atât de profund și iremediabil, cum doar cei care simt o mare dragoste pentru orașul lor o pot face.
Implicarea lui în scrierea Proclamației de la Timișoara, activismul civic și credința în valorile democrației, profundul respect față de Timișoara europeană, speranțele semănate în Societatea Timișoara, încăpățânarea de a apăra patrimoniului orașului, talentul și farmecul cu care scotea la lumină și făcea să strălucească fiecare nouă poveste a istoriei noastre locale – au schimbat definitiv orașul și pe noi.Alaltăieri am decernat titlul de cetățean de onoare al Timișoarei, pentru Daniel Vighi. Un om care m-a marcat de la prima întâlnire și care mi-a făcut onoarea de a-mi fi prieten.A fost o ceremonie cu prieteni de-o viață ai scriitorului, cu colaboratori, foști studenți, oameni care îl apreciază și cu familia. O ceremonie care a răscolit amintiri și istoria ultimelor decenii a Timișoarei: cu rezistența prin cultură, curaj, speranță și multă luptă. Dar niciodată abandon.Astăzi, după o cruntă suferință, Daniel Vighi s-a stins. A rămas valoroasa moștenire civică și literară pe care ne-a lăsat-o. Odihnește-te în pace, Daniel Vighi! Timișoara nu te va uita”, a scris, pe Facebook, Dominic Fritz.
Universitatea de Vest din Timișoara și primarul Dominic Fritz au propus să primească distincția de Cetățean de Onoare al Municipiului Timișoara. Propunerea a fost aprobată de consilierii locali în data de 15 noiembrie.

Daniel Vighi s-a născut în data de 9 octombrie 1956 în localitatea Lipova din județul Arad și a fost prozator, eseist și publicist român. A absolvit Facultatea de Filologie a Universității din Timișoara în 1980. A fost profesor de literatură română contemporană la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara.

S-a stins din viață la spital, acolo unde era internat de mai mult timp.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *