Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Fostul președinte al Chinei a murit. Jiang Zemin avea 96 de ani
Fostul președinte al Chinei, Jiang Zemin, a murit la vârsta de 96 de ani. Anunțul a fost făcut de presa chineză, care a precizat că fostul șef de stat suferea de leucemie și a decedat, miercuri, la ora 12.13, în Shanghai, în urma unei insuficiențe multiple de organe.

Jiang Zemin, una dintre personalitățile marcante ale Chinei


Jiang Zemin a fost una dintre personalitățile marcante ale Chinei. El a fost la conducere într-o perioadă în care această țară s-a deschis către lume şi a înregistrat o creştere economică rapidă. Fostul șef de stat chinez a supravegheat predarea pașnică a Hong Kong-ului în anul 1997.

Însă, fostul președinte chinez a fost criticat pentru o represiune puternică împotriva mișcării spirituale Falun Gong, în anul 1999.
Cum a ajuns la putere Jiang Zemin

Jiang Zemin a ajuns la putere în urma unei represiuni sângeroase a protestatarilor din Piața Tiananmen din Beijing și din jurul său, ce a avut loc în 1989, conducând la condamnarea Chinei la nivel internațional.

Acea represiune a protestatarilor a dat startul unei lupte acerbe pentru putere în fruntea Partidului Comunist Chinez între reacționarii de linie dură și reformatori. Acest context l-a ajutat pe Jiang Zemin să ajungă la putere, întrucât el a fost văzut inițial ca un birocrat muncitor.Jiang Zemin, care a fost și primar şi şef al PCC din Shanghai, a fost ales ca lider de compromis în acel context, în speranța că el îi va putea uni pe cei din linia dură a partidului și pe cei mai liberali.

Când Jiang Zemin a părăsit funcţia de preşedinte în anul 2003, China devenise membră a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), a câştigat organizarea Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008 şi era pe cale să devină o mare putere în lume. Conform analiștilor, fostul șef de stat chinez a continuat, cu un cerc de lideri apropiaţi, să exercite influenţă asupra vieţii politice chineze chiar şi în urma pensionării sale.Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *