Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Cati bani trebuie sa scoti din portofel ca sa-ti cumperi 6 ani de vechime in munca
Contributiile sunt la nivelul salariului minim brut pe economie, de 2.550 de lei, ceea ce inseamna ca oamenii dau lunar cate 638 de lei. Pentru 6 ani vor achita aproape 46.000 de lei.

Potrivit datelor de la Casa de Pensii, din anul 2020 si pana in prezent, peste 14.300 de romani si-au cumparat vechime in munca, iar la bugetul statului s-au strans aproximativ 150 de milioane de lei.

Numai la casa de pensii a municipiului Bucuresti, zilnic vin intre 5 si 10 persoane, iar in total au fost incheiate aproape 2.000 de contracte, iar valoarea incasarilor se ridica la suma de aproape 23 de milioane de lei.


„Au inceput sa vina foarte multi din strainatate. Procedura fiind si simplificata pentru ca unii dintre ei nu mai aveau acte de identitate si atunci. In momentul acesta se accepta si pasaportul sau permisul de sedere. Nu trebui sa aiba neaparat domiciliul sau resedinta in Romania ca sa isi incheie un anumit contract de asigurare”, a declarat Alina Fratica, sef Serviciu si Contributii Sociale pentru stirileprotv.

Cine isi poate cumpara vechime

– trebuie sa aveti peste 18 ani

– sa aveti goluri in cartea de munca– puteti cumpara vechime in orice perioada in care va lipsesc ani din cartea de munca

– perioada maxima cumparata nu poate depasi cumulat 6 ani

– trebuie sa faceti cerere la Casele Judetete de Pensii de care apartineti

Plata se efectueaza intr-o singura transa sau esalonat, in transe lunare, pana la data de 31 august 2023.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *