Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Doliu imens! O mare stea s-a stins din viață. Toți românii au iubit-o enorm de mult
Doliu imens! O mare stea s-a stins din viață la doar 59 de ani. Generații la rând i-au ascultat melodiile cu zâmbetul pe buze. Nimeni nu se aștepta să piară așa repede. O țară întreagă o plânge.

Franța este în doliu, după ce artista de muzică pop Emmanuelle Mottaz s-a stins din viață. Aceasta a decedat la doar 59 de ani într-un spital din Paris pe data de 16 martie 2023, însă anunțul decesului ei a fost făcut abia miercuri, 22 martie 2023, de către Jean-Luc Azoulay, producătorul companiei AB Productions.

„Ea avea o stare de sănătate fragilă de ceva timp. A fost o adevărată artistă, o fată formidabilă. A fost cântăreaţă şi scenaristă, în special pentru ”Hélene et les garçons”. Suntem foarte trişti”, a declarat, miercuri, Jean-Luc Azoulay pentru agenția de presă AFP.


Emmanuelle Mottaz a făcut parte din AB Productions, companie care domina sectorul programelor pentru copii şi adolescenţi, graţie emisiunii TV „Club Dorothée” şi a unor seriale TV, precum „Premiers baisers” şi „Hélene et les garçons”, toate difuzate pe TF1.

După ce a acompaniat-o pe animatoarea Dorothée în cântecul „Allo, allo, monsieur l’ordinateur” (unde a interpretat vocea robotizată a computerului), Emmanuelle Mottaz a cunoscut succesul solo în anul 1986 datorită melodiei „Premier baiser”, lansată tot de AB Productions.

Această melodie, modelată după slow-urile TV din anii ’60, s-a vândut în 700.000 de exemplare şi a ajuns pe locul doi în Top 50. Cântecul a fost apoi folosit ca generic muzical pentru serialul TV „Premiers baisers”, care a fost difuzat între anii 1991 şi 1995.În anul 1987, Emmanuelle Mottaz a dat din nou lovitura cu melodia „Rien que toi pour m’endormir”, însă după aceea, cariera ei de cântăreaţă de muzică pop s-a oprit, iar ea s-a orientat spre scrierea de scenarii pentru AB Productions, apoi spre realizarea de scurtmetraje şi spre fotografie.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *