Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Unul dintre cei mai mari artiști români, a încetat din viață. Îl mai ții minte din „Nea Mărin miliardar”?
Unul dintre cei mai mari artiști români, Ștefan Thuri, s-a stins din viață marți, 4 aprilie 2023.

A fost actor și talentat balerin, deopotrivă apreciat pentru spiritul jovial și profesionalismul desăvârșit.

Ștefan Thuri, fostul soț al Ancăi Pandrea
Ștefan Thuri a jucat în numeroase filme și mai toate au fost îndrăgite de public, interpretând o serie de roluri de neuitat. De la șoricelul „Aurică”, în „Veronica” (1973), la banditul „Rich”, din „Nea Mărin miliardar” (1979).


Dansator – se spune despre el că a fost unul dintre cei mai mari balerini pe care i-a dat România – și actor de filme, Ștefan Thuri a mai jucat în „Adio, dragă Nela !” (1972), „Actorii și sălbaticii” (1975), „Saltimbancii” (1981), „Fram” (1983) și „Un saltimbanc la Polul Nord” (1984). De-a lungul carierei, el a fost coleg de scenă cu regretații Toma Caragiu şi Gheorghe Dinică, doi titani ai cinematografiei românești.

Legat de viața personală, nu mulți știu că Ștefan Thuri a fost primul soț al actriței Anca Pandrea. Se pare că cei doi s-au cunoscut în tinerețe, pe când ambii făceau primii pași în lumea artistică. Povestea lor de dragoste a fost, pe cât de intensă, specifică vârstei fragede (20 de ani), pe atât de scurtă. Tineri și nu cu foarte multă experiență de viață, Ștefan Thuri și Anca Pandrea s-au despărțit după doar câțiva ani de relație, dar au făcut-o într-un mod elegant, păstrând o relație civilizată și guvernată de decență.După acest mariaj, el s-a căsătorit cu o frumoasă balerină, Cornelia, cea care i-a dăruit doi copii, Violeta și Ernest. Fata lui Ștefan Thuri s-a mutat din țară și locuiește în străinătate (la Paris, după unele surse), în timp ce băiatul, Ernest, a decedat în 1998.

Ștefan Thuri s-a căsătorit pentru a treia oară cu Mioara Ștefan, o actriță alături de care și-a petrecut ultimii ani din viață la Câmpulung. În anii ’80, el își descoperise o nouă pasiune, metaloplastia, iar în ultima parte a vieții a avut câteva expoziţii în ţară şi străinătate în care a expus tablouri din foiţă de cupru. S-a retras la Câmpulung Muşcel, acolo unde, de fapt, a și cunoscut-o pe Mioara Ștefan.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *