Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Cardurile sociale pot fi blocate! Care sunt greșelile care duc la anularea voucherelor
Cetățenii români care folosesc voucherele și cardurile sociale trebuie țină cont atunci când le folosesc că pot exista și anumite riscuri la care se expun, și care pot duce la blocarea tichetelor sociale.

Ministrul Investițiilor Marcel Boloș a anunțat sancțiuni drastice pentru românii care folosesc cardurile sociale pentru a achiziționa produse neeligibile pentru ajutor social.

Cardurile ce asigură tichetele sociale pot ajunge să fie blocate dacă acestea se constată că sunt folosite de o altă persoană în afară de titular și aparținător. În situația în care posesorul legal al cardului nu se poate deplasa la operatorii economici, acesta poate să înmâneze cardul împreună cu actul de identitate unei persoane din cadrul familiei.


Cum se pot bloca tichetele sociale

Cardurile de ajutor social pot fi blocate de către stat și în cazul în care utilizatorul îl folosește pentru a cumpăra altfel de produse în afară de cele care sunt susținute de către card. Astfel, dacă un român decide să folosească voucherul social pentru a achiziționa din magazin produse din categoriile alcool sau tutun, cardurile de ajutor social ar putea fi blocate.

Pe lângă închiderea cardului, persoanele care achiziționează alcool sau tutun folosind tichetele sociale pot să fie sancționate cu amenzi destul de mari.

„Se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat, pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei”, spune ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Boloș.

Însă, Boloș de asemenea, a mai adăugat că în cazul în care fenomenul se generalizează, se pot introduce chiar și sancțiuni mai dure și mai grave pentru cei ce aleg să folosească neconform cardurile sociale. „ Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanţa şi pentru cei care sunt în această situaţie le vom retrage cardurile sociale”, a anunțat ministrul.Cât timp vor fi valabile sumele acordate de card

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene informează că sumele vor fi disponibile pe carduri pentru o perioadă de maximum 12 luni, astfel banii de pe voucherele sociale trebuie să fie utilizați într-un termen de maximum un an de zile, pentru a nu îi pierde.

„Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente”, arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În cazul în care persoanele nu au primit acest card cu vouchere sociale, se pot adresa fie Ministerului Muncii sau Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, conform Antena 3.

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române„, spune Marcel Boloș.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *