Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Saveta Bogdan a ajuns la sapă de lemn. Interpreta de muzică populară se plânge că nu-i mai ajunge pensia
Saveta Bogdan este una dintre cele mai cele mai cunoscute interprete de muzică populară din țară, fiind foarte iubită și apreciată de publicul larg.

La vârsta de 76 de ani, Saveta Bogdan se lovește de probleme financiare. Artista se numără printre cele mai vechi cântărețe din România, cu un succes formidabil chiar și în prezent. Chiar dacă s-a pensionat, femeia este foarte activă și nu s-a retras încă din carieră.

După decenii de muncă, cântăreața încasează o pensie foarte mică de la stat și se plânge că nu îi ajunge nici pentru plata facturilor. Pensia interpretei de numai 1.200 de lei nu o ajută pe aceasta prea mult, fiind nevoită să muncească în continuare, să meargă la evenimente și să facă sacrificii pentru a putea acoperi toate cheltuielile.


Cântăreața mai primește de la Asociația Uniunea de Creație Interpretativă (UCIMR) suma de 600 de lei, dar aceștia nu sunt suficienți pentru ca aceasta să ducă un trai decent. Un factor care a dezechilibrat-o pe artistă a fost pandemia, având în vedere că nu a mai avut cântări, dar încearcă să se descurce așa cum poate.

„Eu am o pensie de 1.200 de lei și noroc, că mai iau încă jumătate din valoarea ei, de la UCIMR, și că mă mai cheamă lumea să mai cânt. În pandemie nu ne-a mai luat nimeni, nicăieri. Acum mai cânt seara la Taverna Covaci în Centrul Vechi și uite așa mă pot descurca și eu, greu, dar mă descurc”, spune Saveta Bogdan.

Artista este cunoscută pe plan internaționalSaveta Bogdan este o artistă complexă, iar vocea ei i-a cucerit până și pe cei de peste hotare. Foarte iubită și apreciată de fanii ei datorită carierei deosebite, celebra interpretă va avea o stea pe Aleea Celebrităților din America. După un concert la care străinii s-au distrat pe cinste, aceștia au decis să îi facă acest cadou.

„În martie va fi gata steaua de pe Aleea Personalităților. Le-am dat numele exact și imediat cum e gata, cei care se ocupă o fotografiază și îmi vor trimite. Steaua asta pentru mine este ceva extraordinar! Eu sunt respectată și iubită, nu doar în țară”, a adăugat Saveta Bogdan.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *