Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

La ce metode simple să apelezi ca să nu te balonezi după ce ai mâncat fasole
Iată la ce metode simple să apelezi ca să nu te balonezi după ce ai mâncat fasole. Aceste trucuri îți vor fi de un real folos.

La ce metode simple să apelezi ca să nu te balonezi după ce ai mâncat fasole

Există foarte multe soiuri de fasole și toate au în componenta lor o serie de ingrediente benefice pentru noi, oamenii. Totusi, foarte multe persoane care consuma mancaruri pe baza de fasole se plang ulterior de balonare si de gaze. E neplăcut, într-adevăr, dar există câteva metode simple care ne pot ajuta să scăpăm de ele. Iată ce este de făcut în aceste situații și la ce trucuri putem apela.


Fasolea boabe este un ingredient foarte important pentru mesele românilor. Mai ales în perioada sărbătorilor, creștinii țin post și o folosesc în diverse rețete. Sunt o mulțime de metode de preparare, însă, un lucru pe care toate mâncărurile cu fasole îl au în comun este că ar putea avea un efect nociv asupra stomacului nostru, în sensul că ne balonează. Cele mai multe rețete recomandă ca boabele de fasole să fie înmuiat în apă peste noapte. În acest fel, vom scăpa de posibilitatea balonării.

O altă metodă despre care se spune că funcționează este să punem boabele în apă clocotită și să le ținem acolo timp de o oră. Pe de altă parte, nutriționiștii spun că fasolea conține inhibatori ai enzimelor, iar bacteriile și fermentația sunt elementele care duc la apariția balonării și flatulenței. Fasolea mai conține și carbohidrați greu de descompus.De câte ori trebuie fiartă fasolea ca să nu avem probleme cu stomacul? Unii bucătari spun că ea trebuie fiartă o dată, dar înainte trebuie să o lăsăm să stea în apă clocotită timp de o oră. E indicat să folosim și multe legume când gătim fasole.

„Primul truc pentru a evita balonarea constă în a fierbe apa şi, aşa clocotită, o vom turna peste fasolea uscată. O vom lăsa circa o oră, după care vom începe procesul de fierbere a boabelor de fasole. La fiecare 30 de minute îi vom schimba apa în care a fiert. În momentul în care fasolea a fiert îndeajuns pentru noi, vom scurge apa şi vom folosi multe vegetale la gătirea ei, precum ceapă, ardei, morcov. E bine de ştiut că fasolea, de obicei, pentru a nu produce gaze intestinale, trebuie consumată cu vegetale”, spune Cristi Dobre, un bucătar cu experiență.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *