Ce se întâmplă când combini micii cu bere? Boala pe care o faci fără să știi
Iată ce se întâmplă când combini micii cu bere și ce boală poți face fără să știi!
Ce se întâmplă când combini micii cu bere
Atenție la excesele alimentare! Este un avertisment important care trebuie luat în serios, mai ales atunci când vine vorba de alimente delicioase precum micii și berea. Deși poate părea tentant să ne bucurăm de această gustare tradițională românească, trebuie să avem grijă la cantitatea și modul în care o consumăm.
Potrivit medicilor nutriționiști, micii pot fi o sursă bună de proteine, dar numai dacă sunt preparați în mod corespunzător. Dacă îi facem acasă, putem controla ingredientele și cantitatea de grăsimi. În schimb, dacă îi cumpărăm din comerț, nu avem această opțiune și putem consuma mai multe grăsimi decât este recomandat.
Cea mai sănătoasă metodă de pregătire a micilor este în cuptor, pentru că astfel se poate elimina excesul de grăsime. În tigaie, este nevoie de ulei pentru a-i găti, ceea ce poate duce la consumul de grăsimi saturate, nesănătoase pentru sistemul cardiovascular.
Trebuie să fim atenți și la modul în care combinăm micii cu berea. Deși pare o combinație perfectă pentru o zi de vară, berea conține calorii goale și poate crește nivelul de zahăr din sânge. În plus, combinația dintre mici și bere poate duce la o absorbție mai rapidă a alcoolului în organism, ceea ce poate afecta sănătatea.
Boala pe care o faci fără să știi
Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat ce trebuie să avem în vedere atunci când pregătim micii:
„Dacă facem micii în casă, ei pot reprezenta o sursă bună de proteine, având în compoziţie carne tocată de vită/porc şi condimente. În schimb, dacă îi cumpărăm din comerţ, nu avem controlul asupra ingredientelor folosite. De cele mai multe ori se adaugă grăsime pentru gust, aceasta făcând parte din categoria grăsimilor săturate. Grăsimile saturate trebuie consumate în cantităţi cât mai mici, din cauza efectului negativ asupra sistemului cardiovascular.
Cea mai sănătoasă metoda de pregătire a micilor este în cuptor, datorită posibilităţii scurgerii grăsimii în exces. În tigaie este nevoie de o lingură de ulei pentru a se putea găti, acesta fiind un proces de prăjire, nu este cel mai sănătos pentru organism”, a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist pentru DC MEDICAL.
Astfel, este important să fim atenți la excesele alimentare și să ne bucurăm de micii și berea în mod moderat și echilibrat. Pentru a ne asigura că consumăm alimente sănătoase și echilibrate, este recomandat să consultăm un medic nutriționist sau să urmăm recomandările specialiștilor din domeniu.
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb