Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

DACĂ O AI PRIN CASĂ, TE POȚI ÎMBOGĂȚI! BANCNOTA DIN ROMÂNIA CARE A AJUNS SĂ SE VÂNDĂ CU 6.800 DE LEI
Pe site-ul OLX sunt nenumărate anunțuri de vânzare a banilor vechi românești. Recent, un bărbat a postat însă un anunț total surprinzător, care a devenit rapid viral pe rețelele de socializare. Omul a cerut o sumă uriașă de bani pentru o bancnotă apărută în România în urmă cu doar doi ani. Citiți în continuare despre ce este vorba.

Colecționarii de obiecte rare și prețioase sunt mereu atenți la anunțurile apărute pe site-urile de specialitate. Cum numărul pasionaților de numismatică din țara noastră a crescut în ultimii ani, ofertele au devenit și ele tot mai generoase. Recent, un bărbat a postat pe site-ul OLX un anunț ce devenit rapid viral pe rețelele de socializare.


Bancnota care a ajuns să se vândă cu aproape 7.000 de lei pe internet

Mai exact, utilizatorul site-ului OLX a scos la vânzare o bancnotă de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoriu, emisă de Banca Națională a României, în ediție limitată, în anul 2021. Prețul cerut pentru această bancnotă este de nu mai puțin de 6.800 de lei. În plus, proprietarul a ținut să-i anunțe pe potențialii clienți că prețul este negociabil.

„Vând bancnote de 20 lei în stare foarte, foarte bună. 6.800 de lei. Prețul este negociabil. Rog seriozitate.”, sună anunțul de vânzare al bancnotei.

BNR a lansat pe piață o monedă aniversară Nichita Stănescu

Anul acesta se împlinesc 90 de ani de la nașterea marelui poet român Nichita Stănescu. Cu acest prilej, pe 24 aprilie 2023, Banca Națională a României a lansat o monedă aniversară.Noua monedă cu tema ”90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu” este din argint și are un diametru de 37 de milimetri și o greutate de 31,103 grame. Ea are o valoare nominală de 10 lei. Cel mult 5.000 de astfel de monede vor fi scoase pe piață. Prețul de vânzare pentru noua monedă de argint este de 440,00 lei, fără TVA și va include o broșură de prezentare și un certificat de autenticitate redactat în mai multe limbi de circulație internațională.

„Monedele vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.”, au anunțat cei de la BNR.Aversul noii monede de argint prezintă o mașină de scris care a aparținut poetului Nichita Stănescu și titlurile volumelor publicate de acesta. Inscripția ”ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală ”10 LEI” și anul de emisiune ”2023”. Reversul monedei prezintă portretul și semnătura lui Nichita Stănescu, o poezie scrisă de marele poet și inscripția ”NICHITA STANESCU 90 DE ANI DE LA NASTERE”.Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *