Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Eleva care s-a înecat cu un jeleu la școală, în Cluj, a murit. Copila era internată de 6 zile la spital, asistată de aparate
Eleva de 14 ani care s-a înecat joia trecută cu un jeleu, în timp ce se afla la școală, în comuna clujeană Geaca, a murit. Copila s-a stins în cursul zilei de marți, la Spitalul de copii din Cluj. Era internată pe secția de terapie intensivă, asistată de aparate, pentru a-i menține funcțiile vitale.

Reamintim că joi, 26 aprilie, în timp ce se afla la școală, fata a rămas fără aer într-o pauză, la scurt timp după ce a mâncat un jeleu. Colegii au văzut-o cum nu a mai putut să respire și, l-a scurt timp după aceea, s-a prăbușit inconștientă.

Nimeni din jurul ei nu a știut să îi aplice manevra Heimlich, salvatoare în majoritatea cazurilor de sufocare cu alimente. S-a sunat la 112, însă primii care au încercat să îi acorde primul ajutor au fost cei de la cabinetul din comună, care au și început manevrele de resuscitare. Mai apoi, a ajuns la școală un echipaj SMURD, însă doar cu paramedici care, de asemenea, au putut doar continua resuscitarea, având în vedere că nici ambulanța lor nu are în dotare un laringoscop.


O singură ambulanță cu medic pentru Dej, Gherla și zeci de alte sate din împrejurimi

Abia după o oră ajuns la școală singura ambulanță cu medic din zona Dej – Gherla, a cărui echipaj a reușit să deblocheze căile repiratorii ale fetei, pentru că jeleul era lipit de laringe. La doar 7 minute după aceea, inima fetei a început să bată, astfel că a fost trasportată cu un elicopter SMURD la Spitalul de copii din Cluj. Copila a ajuns în stare gravă, fiind de suport mecanic, pentru a-i menține funcțiile vitale. Din păcate, ieri, fata de 14 ani a încetat de viață.După aproape o săptămână pe terapie intensivă, în comă profundă, starea s-a agravat zi de zi, iar organele ei au cedat unul după altul.

Oamenii cred că lucrurile ar fi putut sta cu totul altfel dacă s-ar fi găsit mai repede o ambulanță dotată corespunzător, dar atât muncicipiile Dej și Gherla, cât și zeci de alte sate din împrejurimi, răsfirate pe sute de kilometri pătrați, sunt acoperite de o singură autosanitară cu medic, deși cazurile sunt din ce în ce mai multe și din ce în ce mai grave.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *