Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Cu plicul la înmormântări: O parohie din Alba vrea înlocuirea coroanelor funerare din plastic cu bani
Plicul de la nuntă ar putea deveni obicei şi la înmormântări. O parohie din judeţul Alba vrea să-i convingă pe enoriași să renunţe la coroanele funerare din plastic, iar banii care i-ar cheltui pe acestea… să-i ofere familiilor îndurerate. În plus, spun preoţii, acest nou obicei ar fi benefic şi pentru mediul înconjurător.

Noul obicei pe care reprezentanţii bisericii Bucium Poieni vor să-l implementeze printre enoriaşi va ajuta nu doar familiile nevoiaşe, ci şi parohia, care va fi scutită de costurile mari cu salubritatea.

Cu plicul la înmormântare


Oliviu Botoi, consilier cultural Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia: Constatăm că în ultima perioadă se renunţă la coroanele confecționate din lemn de brad sau din alte materiale plastice, preferând să-şi exprime sentimentele de solidaritate şi compasiune în alt mod.

Pe lângă ajutorul pentru familiile îndoliate, această iniţiativă va aduce şi un beneficiu mediului înconjurător. De regulă, coroanele de flori sunt arse la marginea cimitirului sau sunt aruncate în albiile apelor curgătoare, ceea ce, în timp, duce la poluarea mediului.Radu Stoica, reprezentant ONG: De doi ani de zile ONG-ul nostru se luptă cu preoţii, pentru a-i face să înţeleagă că, coronale nu pot fi recuperate Deci, coroanele sunt foarte toxice penrtru comunitate noastră.

Şi localnicii vad cu ochi buni ideea preoţilor.

Localnici: E foarte bine. E un gest foarte frumos. Pentru că, coroana o arunci, dar un ban în casă e foarte bun.

– Mi se pare că este un lucru foarte bun. Să meargă cu o floare şi atât. E suficient.

Şi parohii din judeţele Hunedoara şi Bihor vor să adopte această idee inovatoare.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *