Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Dop de ceară: 3 metode simple pentru a scăpa repede de el




Dop de ceară: 3 metode simple pentru a scăpa repede de el

Pelicula de ceară constituie nu numai o barieră chimică, ci, în mod egal, şi o capcană pentru corpii străini. În plus, s-a putut pune în evidenţă, recent, prezenţa lipidelor cu acţiune antibacteriană (de luptă contra infecţiilor) în conţinutul cerumenului. Astfel se poate afirma ferm că nu este recomandabil să curăţăm cu orice preţ, sub pretextul igienei, un strat fin de ceară, care nu poate fi decât benefic.

Dopul de ceară este suportat foarte bine atâta timp cât persistă un spaţiu între masa de ceară şi pereţii conductului urechii, situaţie în care este descoperit cu ocazia unui examen clinic de rutină. În alte cazuri, când dopul de ceară este obstruant (acoperă), pacienţii resimt o scădere a auzului, însoţită uneori de senzaţie de „ureche plină“ sau zgomote în ureche (acufene).


Produsul ceruminolitic ideal, care să dizolve în totalitate ceara, încă nu a fost inventat. Produşii actuali cei mai eficienţi în acest sens sunt apa caldă, apa oxigenată şi bicarbonatul de sodium 10%. Există, la ora actuală, în farmacii, numeroase soluţii ce pot fi folosite în prevenirea acumulării de ceară (sprayuri sau picături), care se utilizează o dată pe săptămână. De asemenea, trebuie evitate manevrele care pot favoriza tasarea cerii, ştiut fiind rolul total nejustificat al comprimării cerumenului cu beţişoare igienice folosite abuziv. Într-un conduct bine aerat, ceara se desprinde de pe pereţii conductului şi se evacuează în fragmente peliculare cu ajutorul mişcărilor condilului mandibular (când mâncăm sau vorbim).

Apă oxigenată împotriva unui dop de ceară
Găsești apă oxigenată la orice farmacie, iar prețul este foarte accesibil. Toarnă apa la temperatura camerei în ureche și las-o să acționeze până auzi că nu mai sfârâie – cel mai bine este să stai întinsă în pat, pe o parte, cu urechea în sus. La final, ține un prosop la ureche și întoarce-ți capul ca apa să se scurgă în el. Repetă zilnic până se rezolvă problema.



Îndepărtează un dop de ceară cu ulei de măsline
Poți folosi ulei de măsline pentru a-ți curăța urechile de ceară astfel: toarnă câteva picături de ulei de măsline în ureche, apoi stai culcată cu urechea în sus timp de un sfert de oră. După ce s-a scurs timpul, întoarce capul ca uleiul să se poată scurge din ureche pe un șervețel de hârtie sau într-un prosop. Repetă procesul și pentru urechea cealaltă, iar în primele zile trebuie să faci asta de câte două ori pe zi.

Cum folosești o lumânare ca să scoți un dop de ceară



Metoda aceasta tradițională poate fi folosită acasă, însă cu mare grijă. Ai nevoie de o lumânare din ceară naturală de albine, înaltă și subțire (ca cea de la Biserică). Cât stai întinsă pe o parte, cu urechea în sus, trebuie să introduci lumânarea cu partea fără fitil în ureche, apoi să dai foc celuilalt capăt. În ureche se va topi ceara din cauza căldurii, apoi aceasta se va scurge pur și simplu din ureche. Nu folosi această metodă mai mult de o dată sau maximum de două ori pe an!



















Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.




\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *