Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Doliu în lumea muzicii: Regina muzicii a încetat din viață, un artist remarcabil înaintea vremurilor sale
Doliu în lumea muzicii! Rita Lee, „Regina Rockului” din Brazilia, s-a stins din viață la onorabila vârstă de 75 de ani. Vedeta fusese diagnosticată cu cancer la plămâni în urmă cu doi ani.

A decedat în locuința ei din Sao Paulo, „înconjurată de dragostea întregii sale familii”, potrivit unui comunicat de presă citat de BBC.

Familia ei a informat că fanii ei vor putea să-i aducă un ultim omagiu la un priveghi public, care va avea loc astăzi, 10 mai 2023, la Planetariul Profesor Aristóteles Orsini din Sao Paulo.


Președintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, a transmis condoleanțe familiei ei prin intermediul rețelelor sociale, specificând că regretata artistă nu va fi uitată nicioată.

„Rita Lee Jones este unul dintre cele mai mari și mai strălucite nume din muzica braziliană. Cântăreață, compozitoare, actriță și multi-instrumentistă. O artistă înaintea timpului ei. Ea a considerat că titlul de regina rock este nepotrivit, dar porecla îi face dreptate traiectoriei.Rita a ajutat la transformarea muzicii braziliene cu creativitatea și îndrăzneala ei. Nu cruța nimic și pe nimeni cu umorul și elocvența lui. S-a confruntat cu machismo în viață și în muzică și a inspirat generații de femei în rock și artă.

Ea nu va fi uitată niciodată și își lasă moștenirea în muzică și cărți pentru milioane de fani din întreaga lume. Îmbrățișarea mea frățească pentru copiii Beto, João și Antônio, familie și prieteni. Rita, acum lipsești”, a scris, marți, Luiz Inácio Lula da Silva pe contul său de Twitter.Rita Lee Jones é um dos maiores e mais geniais nomes da música brasileira. Cantora, compositora, atriz e multiinstrumentista. Uma artista a frente do seu tempo. Julgava inapropriado o título de rainha do rock, mas o apelido faz jus a sua trajetória.

Inițial, Rita Lee a fost membră a formației „Os Mutantes”, una dintre cele mai influente trupe rock din Brazilia. Cariera ei muzicală s-a întins pe parcursul a peste 50 de ani. Albumul „Fruto Proibido” (Fructul Interzis), realizat împreună cu formația „Tutti Frutti”, este considerat un clasic al muzicii braziliene. De-a lungul carierei sale, a câștigat șapte premii Latin Grammy.
Ea a fost adesea poreclită „Rainha do Rock” (Regina Rockului), un titlu pe care îl considera „de prost gust”, pentru că ea a preferat să fie cunoscută ca „Sfânta Libertății”, poreclă despre care considera că îi reflectă bine spiritul independent.

În autobiografia ei din 2016, care a devenit un bestseller de non-ficțiune, a scris despre lupta sa cu drogurile, copilăria ei din Sao Paulo și despre cariera ei muzicală, atât ca artistă solo, cât și ca membră a numeroase trupe. În capitolul intitulat „Profeția”, ea și-a scris propriul epitaf: „Nu a fost niciodată un exemplu bun, dar a fost o persoană bună.”

Ba mai mult, în autobiografia sa a glumit pe seama reacției pe care se aștepta să o aibă oamenii la aflarea veștii morții sale:„Îmi pot imagina deja cuvintele de afecțiune pe care le vor rosti cei care mă detestă. (…) Pe rețelele sociale, unii vor spune: ”Oh, am crezut că a murit deja, hahaha.” Cei care sunt sinceri [în afecțiunea lor] vor ridica discurile mele și vor cânta Ovelha Negra.”


Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *