Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Alocații 2023. Ce acte sunt necesare, care este valoarea alocațiilor și când intră pe card
S-a decis ca, în anul 2023, alocațiile copiilor să crească. Coaliția de guvernare a decis ca acestea să fie actualizate cu rata inflației, începând cu data de 1 ianuarie 2023, după ce anul 2022 a adus prețuri record în toate industriile.

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, copiii primesc alocații mai mari, alocații a căror valoare a crescut cu rata inflației.

Actele necesare, valoarea alocațiilor și când intră acestea pe card.

Alocații 2023. Care este valoarea lor, când intră banii pe card și actele necesare
În luna ianuarie, părinții care au copii a căror vârstă este cuprinsă între 2 și 18 ani au încasat suma de 243 de lei. Începând cu luna februarie, valoarea alocațiilor s-a majorat cu 10%. Pentru copiii cu vârsta mai mică de doi ani, majorarea care a fost anunțată este cu 30 de lei, pentru anul 2023.


Conform legislației care este în vigoare, este obligatoriu ca alocațiile copiilor să crească în funcție de rata inflației.

„Vor creste alocațiile copiilor. Va fi o creștere un pic mai mare. Va crește de la 243 la 274 de lei (RON) și de la 600 de lei la 676 de lei (RON)”, precizase ministerul Muncii, Marius Budăi, în cadrul unui interviu acordat pentru un post de televiziune.

Alocațiile care se acordă în prezent sunt următoarele:

1.Alocație de 600 de lei- pentru copiii cu vârsta mai mică de doi ani sau pentru copiii cu vârsta mai mică de trei ani, dacă este vorba de copiii cu handicap,
2.Alocație de 243 de lei- pentru copiii care au vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani,
3.Alocație de 600 de lei- pentru copiii care au vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, dacă persoanele în cauză, copiii, suferă de handicap.„Suma se plătește persoanei, asistentului maternal, reprezentantului familiei, al organismului privat acreditat care a luat în plasament copilul sau tutorelui și este destinată asigurării de hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/ manuale, jucării, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit și pentru a acoperi cheltuieli de întreținere – încălzire, apă caldă, energie electrică”, este precizat în Legea nr. 272/2004.

Alocațiile pentru copiii aflați în plasament au crescut

În anul 2023, a crescut și valoarea alocațiilor pentru copiii care se află în plasament, valoarea acestora ajungând la 950 de lei.

Mai mult decât atât, alocațiile sunt virate pe data de 8 a fiecărei luni, excepție făcând doar lunile în care data de 8 pică în weekend sau dacă, atunci, este vreo sărbătoare liberă legală.Actele necesare pentru acordarea alocațiilor:

1.Certificatul de naștere românesc al copilului,
2.Certificatul românesc de căsătorie/ declarație notarială,
3.Certificateșe de cetățenie ale părinților,
4.Declarația cu privire la domiciliul copilului din partea solicitantului,
5.Buletin românesc al părintelui solicitant,
6.Buletin românesc/ moldovenesc al celui de-al doilea părinte,
7.Extras de cont bancar.Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *