Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Noi vouchere de 1.500 de lei pentru mulți români! Se pregătește un nou pachet masiv de ajutoare de la Guvern




Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunțat recent o serie de noi vouchere de 1.500 de lei pentru multe persoane din România, vorbind despre pachetul PSD pentru creşterea natalităţii care este deja gata, plecând spre ministerele de linie pentru avizare.

Noi vouchere dea 1.500 de lei pentru mulți români! Se pregătește un nou pachet masiv de ajutoare de la Guvern

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunţat, joi la Ploieşti, că pachetul pregătit de instituţie privind creşterea natalităţii este finalizat şi în proces de avizare la celelalte ministere de linie.

„Familie e cea mai importantă pentru fiecare dintre noi, de a avea copii, de a simţi că statul sprijină natalitatea, nu doar prin sprijinirea cuplurilor care suferă de infertilitate, ci şi prin sprijinirea femeilor însărcinate, a familiilor care întâmpină dificultăţi în a-şi duce copiii la creşă sau grădiniţă”, a trasmis prim-vicepreşedinta PSD.


„Pentru că văd şi doamne în sală şi mă bucur că sunt destule faţă de alte locuri unde doamnele nu prea au loc printre domni şi vă apreciez şi vă felicit, domnule preşedinte, că lăsaţi loc şi doamnelor atât în prezidiu, cât şi în sală, vreau să vă spun faptul că pachetul nostru pentru creşterea natalităţii este gata.

A plecat către ministerele de linie pentru avizare. Ne dorim să sprijinim familiile pentru a avea curajul de a îşi întemeia o familie. Familie e cea mai importantă pentru fiecare dintre noi, de a avea copii, de a simţi că statul sprijină natalitatea, nu doar prin sprijinirea cuplurilor care suferă de infertilitate, ci şi prin sprijinirea femeilor însărcinate, a familiilor care întâmpină dificultăţi în a-şi duce copiii la creşă sau grădiniţă”, a declarat Gabriela Firea la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a PSD Prahova, potrivit Antena 3.

Aproape 15.000 de familii nu au putut să își înscrie copiii la grădiniță



Ministrul Familiei a adăugat că, potrivit unei prime analize furnizate de Ministerul Educaţiei, sunt aproape 15.000 de familii care nu au putut să îşi înscrie anul trecut copiii la grădiniţă, din lipsă de locuri.

„Chiar citeam ieri o statistică de la Ministerul Educaţiei şi doar aşa la o primă privire şi analiză sunt aproape 15.000 de familii cărora li s-a refuzat din lipsă de locuri să îşi înscrie copiii anul trecut la grădiniţă, ceea ce e un număr foarte mare pentru o ţară care sprijină familia, sprijină copiii, tinerii. De aceea prin acest pachet de stimulare a natalităţii, vom asigura şi o sumă importantă de bani tocmai pentru ca aceste familii să poată merge măcar în sistemul privat, să acopere o parte din sumă, dacă sistemul de stat nu mai găseşte locuri”, a mai explicat Firea.

Sprijin de 15.000 de lei pentru creșterea natalității

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă că, din cele 12.400 de solicitări primite în cadrul Programului pentru Creşterea Natalităţii, doar puţin peste 6.200 au fost dosare pentru obţinerea sprijinului de 15.000 de lei, astfel că se pot trimite în continuare cereri. Până în prezent, peste 2.700 de dosare au fost declarate eligibile.



„Am propus, de asemenea, ca aplicarea cotei reduse de TVA şi pentru livrarea de scaune auto pentru copii. Vom urmări, după ce va intra în vigoare acest proiect, ca marile magazine să nu ridice artificial preţul produselor menţionate, aşa cum s-a întâmplat de multe ori până acum, astfel încât această reducere de TVA să fie de un real ajutor familiilor cu copii. Programul social de interes naţional de prevenire a afecţiunilor care pot apărea în timpul sarcinii „MATERNA”.

Vouchere Materna sunt gândite pentru a veni în sprijinul viitoarelor mame, după săptămâna a zecea de sarcină, este în valoare de 2.500 de lei şi poate fi folosit pentru consultaţiile şi analizele necesare în timpul sarcinii, care nu sunt decontate prin sistemul public de asigurări de sănătate. Programul social de interes naţional de prevenţie „Un copil, un zâmbet”.

Am primit mesaje de la mame care ne roagă să găsim o soluţie pentru acoperirea preţului tratamentelor stomatologice ale copiilor. Venim cu un ajutor în valoare de 1500 de lei, pentru copiii între 10 şi 17 ani cu probleme dentare, care au indicaţie de la medicul stomatolog.




Programul social de interes naţional de asigurare a cheltuielilor pentru educaţia timpurie „EDUCAŢIE PENTRU TOŢI” Pentru familiile cu venituri de maximum 8.000 de lei pe lună, venim cu un ajutor de 1.500 de lei pe lună, pentru achitarea serviciilor cu educaţia copiilor, grădiniţe, creşe, after-school. Vrem să ajutăm cât mai multe familii tinere”, a explicat Firea.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Gabriela Firea înșiră o serie de propuneri legislative prin care vrea să îmbunătățească natalitatea dar nu indică și sursele de finanțare ale proiectelor anunțate, printre acestea se numără și vouchere de 1.500 de lei pentru after-school, creșă și grădiniță.

TVA redus la 5% pentru produsele destinate copiilor

Propunere pentru reducerea TVA până la 5% la produsele esențiale pentru creșterea copiilor (lapte praf, mâncare pentru bebeluși, scutece, produse de igienă).

Vouchere de 1.500 de lei pentru plata after-school, creșă și grădiniță



Pentru familiile cu venituri de maximum 2 salarii medii nete pe economie, aproximativ 8.000 de lei, propunem acordarea unor tichete valorice/vouchere, în valoare de 1.500 de lei/lunar, pentru achitarea serviciilor oferite de after-school, creșe sau grădinițe particulare.

Cardul familiilor numeroase + cardul pentru tineri

Pe modelul din alte state europene, lucrăm la introducerea unui card de reduceri pentru aceste familii numeroase. Va putea fi folosit pentru a obține reduceri la cumpărături în marile magazine, locuri pentru distracție, restaurante sau librării. Oferim gratuit tinerilor din România acest card dedicat mobilității tinerilor, așa cum beneficiază de el peste 6 milioane de tineri din Europa. Cardul oferă reduceri substanțiale la transport, cumpărături, evenimente culturale etc.

Vouchere Materna pentru consultații și analize gratuite pentru viitoarele mame

Propunere pentru acordarea unui sprijin financiar pentru viitoarele mame prin care să se acorde un ajutor financiar în valoare de 2.500 de lei pentru achitarea consultațiilor și analizelor din timpul sarcinii, care nu sunt decontate prin sistemul public de asigurări de sănătate.




Reducerea dobânzilor pentru creditele imobiliare acordate familiilor numeroase

Pentru susținerea familiilor tinere, cu mai mult de doi copii, propunem implementarea unui proiect prin care să poată fi reduse dobânzile la creditele imobiliare, cu procente cuprinde între 0.3% și 1.3%. Proiecte similare se aplică în state precum Marea Britanie, Polonia, Italia, Irlanda, Slovenia, Olanda, Canada, Norvegia, Suedia, Belgia, Luxemburg, Finlanda, Chile, Mexic, Cehia.

Propunere legislativă pentru asigurarea stabilității locului de muncă pentru o perioadă de maximum 1 an în cazul mamelor care se întorc în câmpul muncii din concediul de creștere a copilului.

Program flexibil de muncă pentru părinți. Propunem posibilitatea sprijinirii părinților cu copii până la vârsta de 3 ani printr-un program de muncă flexibil și posibilitatea de a lucra remote (de acasă) 1-2 zile pe săptămână.

Vouchere pentru tratamente stomatologice
Propunem un sprijin financiar în valoare 1.500 de lei pentru achitarea consultațiilor, tratamentelor stomatologice, achitarea dispozitivelor medicale.




Vouchere pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate

Un sprijin financiar minim pentru copiii care au rămas în grija rudelor în timp ce ambii părinți sunt la muncă în străinătate. În funcție de anumite criterii, ajutorul va fi oferit persoanelor care-și asumă creșterea acestor copii și poate fi acordat strict pentru rechizite, haine, analize medicale etc. pentru acești copii.

„Pachetul legislativ pentru creşterea natalităţii şi susţinerea familiilor conţine, în total, 10 măsuri. Orice sprijin din partea parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, şi a reprezentanţilor societăţii civile este binevenit. Doar împreună, în echipă, cetăţeni – Guvern – Parlament putem reuşit să oprim declinul demografic fără precedent în care se află ţara noastră”, a completat Firea.








Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.




\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *