Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Vine cea mai mare creștere a pensiilor. La câți bani să vă așteptați
Pensionarii se confruntă cu mari probleme din punct de vedere al veniturilor. Aceștia beneficiază de pensii destul de mici de la stat. Pentru anumite persoane, acești bani nu sunt suficienți pentru a putea achiziționa cele necesare unui trai decent. Pensionarii de abia își permit să cumpere alimente și să plătească facturile în fiecare lună.

Dar, oficialii au în vedere creșterea pensiilor. Vârstnicii vor beneficia de mai mulți bani de la stat. Conform calculelor, urmează să fie implementată cea mai mare creștere a veniturilor pensionarilor de la Revoluție încoace.


ROMÂNIA EXPLICATĂ LUMEA IN CIFRE GHID PRACTIC CURS VALUTAR
INFO Vine cea mai mare creștere a pensiilor. La câți bani să vă așteptați
Autor:Bianca PislaruData publicarii: 30 august 2023pensie, sursa foto Romania TVSURSA FOTO ROMANIA TV
Pensionarii se confruntă cu mari probleme din punct de vedere al veniturilor. Aceștia beneficiază de pensii destul de mici de la stat. Pentru anumite persoane, acești bani nu sunt suficienți pentru a putea achiziționa cele necesare unui trai decent. Pensionarii de abia își permit să cumpere alimente și să plătească facturile în fiecare lună.Dar, oficialii au în vedere creșterea pensiilor. Vârstnicii vor beneficia de mai mulți bani de la stat. Conform calculelor, urmează să fie implementată cea mai mare creștere a veniturilor pensionarilor de la Revoluție încoace.

Cresc pensiile românilor

Românii urmează să beneficieze de creșteri mari de venit. Este vorba de pensionari, care conform planului oficialilor, vor avea parte de mai mulți bani. Întrebarea care stă pe buzele tuturor este cât de mare va fi această creștere. Conform analizelor, este vorba de o majorare destul de mare. Acest tip de creștere nu a mai fost aplicată la nivelul României de la perioada de după Revoluție. Așadar, românii vor beneficia de o creștere record. Aceasta va fi aplicată la nivelul punctului de pensie. Dar, creșterea nu este totuși la nivelul așteptărilor. În cadrul programului de guvernare al PSD din 2020, oficialii promiteau o creștere și mai mare. Însă, la acest moment și având în vedere costurile mari de trai, orice mărire este bine venită.Pensionarii vor avea parte de o creștere substanțială a pensiei. Începând cu 1 ianuarie 2024, pensiile românilor ar urma să crească. În principal din cauza creșterii inflației, punctul de pensie ar urma să crească cu 16,5%, ajungând la 2.081 de lei. Inflația a jucat un rol important în creșterea prețurilor. Așadar, în acest context, o creștere a veniturilor este necesară.

Să trăim mai bine

Acest lucru va ajuta românii să facă față prețurilor actuale pentru produse și servicii. Prin urmare, legea prevede că pensiile trebuie să crească în fiecare an cu o rată egală cu 100% din inflație. La aceasta se adaugă 50% din creșterea reală a salariului mediu brut din anul anterior. Astfel, pensiile se vor plia acestor creșteri salariale. Această creștere va combate efectele devastatoare ale inflației la nivelul condițiilor de trai.
Punctul de pensie ar crește la 2.081 de lei, de la 1.785 de lei cât este în prezent. Aceasta este cea mai mare creștere a punctului de pensie de la an la an. Aceste informații au fost furnizate de Casa Națională de Pensii. Românii nu s-au mai bucurat de o astfel de creștere de ceva timp. Dar, la nivel practic, această modificare nu se va simți foarte mult în buzunarele românilor. Este vorba în principal de probleme actuale ale veniturilor mici și a sărăciei de la nivelul țării. Banii în plus pe care pensionarii îi vor primi, îi va ajuta să cumpere doar cele necesare. În condițiile actuale ale sistemul de pensii din țară, nu se poate pune problema plecării într-o vacanță.Creșterea punctului de pensie
Punctul de pensie a crescut cu 140 de lei între 2021 și 2022 și cu 200 de lei între 2022 și 2023. Promisiunile făcute de PSD în „Programul de guvernare 2020 – 2024″ au fost, însă, mai ample. „În condițiile în care, pentru anul 2020, va fi respectată Legea pensiilor care prevedea majorarea de 40% de la 1 septembrie, Programul de guvernare al PSD pentru perioada 2021-2024 vizează o majorare graduală a punctului de pensie de 32%, cumulat, pe următorii 4 ani. Calendarul majorărilor este următorul: Creștere de la 1.775 lei în 2020, conform Legii Pensiilor, la 1.875 în cursul anului 2021, apoi la 2.010 lei în 2022, 2.170 în 2023 și 2.340 până la finalul anului 2024” se arată în cadrul promisiunilor făcute în programul de guvernare PSD, conform Ziarul Romanesc .


Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *