Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Culinar

Cresc alocațiile pentru copii! Cu cât vor fi majorate la începutul anului 2024
Alocație copii 2023. În ultimii opt ani, alocațiile copiilor au crescut în mod semnificativ, iar pe baza proiectului de ordonanță adoptat în umră cu doi ani, cuantumul alocației se indexează anual.

În anul 2015, alocația copiilor era în valoare de 200 de lei pentru copiii de până doi ani, iar copiii între 2și 18 ani, suma de 42 de lei.

Alocațiile copiilor au fost mărite în anul 2023


În anul 2023, alocația copiilor a ajuns la suma de 631 de lei pentru copii de până la doi ani, și de și de 256 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani.

Potrivit proiectului de ordonanță adoptat în urmă cu doi ani, alocațiile ar urma să crească iar de la 1 ianuarie 2024. De alocației în anul 2023 au beneficiat 3.516.250 de copii, 360.762 doar în București.Deși unii se plâng de faptul că alocația este insuficientă pentru nevoile copiilor, o bună gestionare poate ajuta în acest sens.

„ Asigurarea unui start bun în viață este o prioritate pentru părinții și viitorii părinți. Acoperirea costurilor educației, asigurarea primei mașini sau economisirea pentru prima locuință sunt obiective comune în viața tinerilor când depășesc pragul vârstei de 18-20 de ani. În acest moment, părinții pot juca un rol semnificativ în asigurarea unui început financiar stabil pentru copiii lor, evitându-le astfel situații dificile, datorii sau credite. Cu toate acestea, resursele financiare pot fi limitate, motiv pentru care obiectivele trebuie planificate cu grijă din timp.Un instrument foarte util pentru părinți este gestionarea eficientă a alocației oferite de stat ”, spune Ion Soltinschi, consultant Mr. Finance.

Acesta este modul prin care poți economisi banii veniți din alocație

O primă variantă ar fi ca părinții să pună „la saltea” banii copiilor, astfel că în 20 de ani, cu o alocație lunară în valoare de 256 de lei, ar avea suma de 61.440 de lei.

O altă variantă este și depunerea banilor într-un cont bancar, acolo unde beneficiezi și de o dobândă. Astfel că în 20 de ani, la suma de 61.440 lei se adaugă și un câștig net de 28.618 de lei.

Pentru copii, banii strânși din alocație pot da un alt start în viață, pot folosi banii pentru acoperirea studiilor universitare sau pentru a-și cumpăra o mașină.Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *