Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Se spală pe 27 octombrie, după Sfântul Dimitrie?
Pe data de 27 octombrie. creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Dimitrie cel Nou, numit și Basarabov, după satul în care s-a născut. Și în această zi, asemenea zilei de dinainte, este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortodox.

Astfel, creștinii nu spală nici în ziua de 26 octombrie, atunci când este sărbătorit Sfântul Dumitru, Izvorâtorul de mir, dar nici pe data de 27 octombrie, atunci când este sărbătorit Sfântul Dimitrie cel Nou.

În fiecare an se organizează, în București, pelerinaj la moaștele Sfântului Dimitrie


În anul 1792, moaștele Sfântului au fost depuse la biserica Mitropoliei din București, unde se regăsesc și acum, fiind făcătoare de minuni. Mii de credincioși se roagă la Sfântul Dimitrie, mai ales în perioada pelerinajului.

Credincioșii păstrează cu sfințenie această zi, urmându-i exemplul Sfântului Dimitrie. Așadar, această zi este dedicată postului și rugăciunii. Asemenea Sfântului care ajuta oamenii sărmani și pe cei bătrâni, se spune că, în această zi, este bine să dai de pomană.

Fiind o sărbătoare de mare importanță, marcată în calendarul ortodox cu cruce roșie, pe 27 octombrie, la o zi după ce creștinii sărbătoresc pe Sfântul Dumitru Izvorâtorul de mir, tradiția spune că nu se spală, nu se coase și nu se muncește la câmp sau în grădină.Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *