O bem zilnic, dar ne distruge oaseleAi idee ce se întâmplă în corpul tău atunci când bei sucuri acidulate?

În momentul în care iei prima înghiţitură de suc, pancreasul începe să creeze insulină, o substanţă pe care corpul o foloseşte pentru a transporta zahărul în sistemul circulator. În următoarele 20 de minute, nivelul de zahăr creşte, iar ficatul reacţionează, transformând zahărul în grăsimi, potrivit cercetătorilor citaţi de msn.com
După aproximativ trei sferturi de oră, cafeina din băutură este absorbită complet, pupilele încep să se dilate, iar tensiunea arterială începe să crească. Organismul produce mai multă dopamină, un neurotransmiţător care stimulează centrii plăcerii din creier asemenea unei doze mici de cocaină.După aproximativ 60 de minute, corpul se confruntă cu o scădere masivă a nivelului de zahăr, iar tu simţi nevoia să mai bei un pahar de suc sau o gustare dulce, cel mai adesea una nesănătoasă. Tocmai din acest motiv, cercetătorii de la Harvard susţin că fiecare doză de suc consumată creşte riscul de obeziate de 1.6 ori.
loading…
loading…
O serie de studii au demonstrat că bărbaţii care au consumat suc acidulat în fiecare zi, timp de 20 de ani, aveau un risc cu 20% mai mare de a suferi un atac de cord. Îndulcitorii pe care aceste băuturi îi conţin au fost asociaţi cu sindrom metabolic, boli de inimă și diabet.


Benzonatul de sodiu, pe care îl găsim în sucurile acidulate, poate provoca iritaţii ale pielii, astm sau eczemă. Băuturile care conţin cola sunt făcute cu acod fosforic, o substanţă care creşte apariţia pietrelor la rinichi şi a problemelor renale.

Și, cu toate acestea, sucurile acidulate sunt printre cele mai consumate băuturi.Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *