Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Scene revoltătoare în secția de pediatrie a spitalului din Focșani. ”Omoram gândacii de pe perete toată noaptea”O pacientă a postat astăzi pe Facebook o fotografie cu gândaci în secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Focșani. Reprezentanții unității medicale susțin că gândacii nu umblă prin saloane, dar că mai apar insecte, de vreme ce ”pacienții țin mâncarea în sertare”.
Scene revoltătoare în secția de pediatrie a spitalului din Focșani!
Fotografia postată duminică a fost însoțită și de un comentariu, pacienta susținând că și în urmă cu nouă ani s-a confruntat cu o situație asemănătoare în același spital.„Doamneee ferește! Secția de pediatrie Focșani, gândaci ca la ghenă! Ăștia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile, te duci cu o boală și vii cu șapte! (Fotografia e făcută astăzi)… da da, astăzi de dimineață! (duminică-n.r.) Am stat și eu cu un copil internată, țin minte cum omoram gândacii de pe perete toată noaptea, însărcinată fiind cu cel de al doilea… Asta fiind acum 9 ani, astăzi e la fel”, a scris femeia pe Facebook, potrivit Mediafax.
loading…
loading…
Pe de altă parte, reprezentanții spitalului Focșani spun că în acea unitate medicală nu sunt deloc probleme cu gândacii, ci spun că ar fi vorba despre o capcană pentru insecte, folosită cu acordul medicilor.
„Acolo sunt puse capcane pentru gândaci, sunt puse cu acordul medicului epidemiolog. Nu sunt probleme cu gândacii în spital, insectele mai apar pentru că pacienții țin mâncare în sertare, deși există frigidere. Capcanele au un gel special care atrag gândacii, sunt pentru prevenire. Nu circulă gândacii prin salon. Secția de pediatrie arată foarte bine, este curată, a fost modernizată recent. A fost și control de la DSP, totul a fost în regulă”, a declarat Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Focșani, potrivit Mediafax.Ce spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Focșani
De asemenea, postarea a fost însoțită și de numeroase comentarii, la care femeia internată a ținut să vină cu noi precizări. „Înțeleg că s-au făcut sesizări, de parcă nu se știe că sunt gândaci în spital. Au fost dintotdeauna… acele capcane sunt amplasate seara pentru ca mai apoi, a doua zi să fie strânse”, a scris aceasta pe Facebook. În timp ce unii le cer autorităților să ia măsuri, unii focșăneni susțin că imaginile sunt tendențioase.


„Totuși, se vede că ar fi curat linoleumul… gândacii sunt prezenți peste tot în oraș, cel puțin, pentru că exista ouăle lor depuse în fisurile clădirilor. Nu e ceva ce poate fi controlat de personalul spitalului și, la câte responsabilități au, chiar nu e treaba lor”, crede o femeie, în timp ce alta se revoltă: „Rușine responsabililor sau mai bine spus iresponsabililor, ferească Domnul să te îmbolnăvești”, au scris internauții.


Subiectul acestor ”capcane pentru gândaci” a fost discutat la Digi24 de către Alina Cosma, purtător de cuvânt al Spitalului Județean din Focșani, dar și de deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților.

”Este o fotografie cu o capcană de gândaci, este un lucru normal ca aceste capcane să se afle în incinta spitalului pentru a preveni o eventuală invazie de insecte. Nu știu unde a fost fotografiată această capcană, dar și în spitalul nostru se folosesc astfel de capcane”, a mai declarat Alina Cosma, în timp ce Emanuel Ungureanu susține:
”Dumnezeule mare! Nu poți să spui altceva când auzi cum un purtător de cuvânt explică cu nonșalanță că acei gândaci sunt cumva o parte integrantă din orice spital. Este ha-lu-ci-nant! Această doamnă ar trebui demisă de pe planetă, să spui că acele capcane sunt un lucru normal. (…) Marea problemă sunt subsolurile, acele spitale vechi nu sunt recondiționate cum trebuie, nu sunt deratizate cum trebuie”, a spus acesta.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *