Prima reacție dupa ce Nelu Tătaru l-a demis pe Adrian Streinu Cercel • Nelu Tătaru, ministrul Sănătății tocmai ce a anunțat presa că l-a demis pe Adrian Streinu Cercel din conducerea comisiei științifice anti-Covid din Ministerul Sănătății. Ultima sa declarație legată de izolarea bătrânilor de peste 65 ani a fost blamată de ministru, dar și de președintele țării. Prima reacție a medicului mai jos.


  Nelu Tătaru l-a demis pe Adrian Streinu Cercel din conducerea comisiei științifice anti-Covid din Ministerul Sănătății

  Din moment ce Adrian Streinu Cercel a fost demis din funcția sa de conducere, în locul său a fost numită Adriana Pistol. Aceasta este directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.  Declarația lui Nelu Tătaru:

  „Domnul profesor Streinu Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președintele comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus că gândim la oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus. Apariția acelui „plan de vacanță” nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri.


  Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. Nu mai este președintele comisiei științifice la nivelul ministerului și nici nu mai face parte din această comisie. În locul domnului Streinu-Cercel, în comisie va intra doamna Adriana Pistol de la Institutul Național de Sănătate Publică.”

  evomag.ro


  Acesta a mai ținut să menționeze că Streinu Cercel „nu a obiectat față de această decizie”.

  Cel mai probabil motivul din spatele acestei demiteri a fost proiectul controversat al doctorului Adrian Streinu Cercel prin care dorea izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 ani. Izolarea s-ar fi făcut pe o perioadă de 3 luni de aici înainte. Ideea despărțirii bătrânilor de familiile lor a stârnit o mulțime de reacții negative la nivel național.
  Planul lui Streinu Cercel mai includea o serie de măsuri economice ce au fost catalogate drept „populiste” de către ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

  Reacția lui Streinu Cercel
  Acest a fost contactat de HUFF:ro si pe un ton foarte nervos a declarat CĂ NU dorește să comenteze. Dar a ținut să precizeze „Să facă ce vor, să fie de capul lor și să de ducă toți în bula lor”.  loading…
  loading…


  bestkids.ro


  elefant.ro


  evomag.ro
  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *