Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Când se acordă ajutorul de energie și cât va fi. Care sunt pensionarii care beneficiază de acest sprijin
Liderii coaliției au luat măsuri începând cu 1 ianuarie 2023. Anumiți pensionari vor primi ajutor financiar pentru achitarea facturilor la energie.

Liderii PNL, PSD și UDMR au luat o decizie la începutul săptămânii privind o serie de măsuri pentru românii pensionari care nu au venituri suficiente, persoanele cu dizabilități și persoanele care au alte probleme sociale.


Ajutorul financiar pentru plata facturilor la energie se numără printre aceste măsuri. Cât valorează acesta și cine va beneficia de el.

Cât valorează ajutorul pentru energie și când va fi acordat acesta

Liderii coaliției de guvernare au luat luni, 21 noiembrie 2022, o serie de măsuri care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Cei trei deputați spun că sprijinele ce vor fi măsurate în bani reprezintă un ajutor pentru un trai mai bun al categoriilor în cauză.

Ajutorul financiar pentru plata facturilor reprezintă una dintre măsurile esențiale. Conform acestora, pensionarii care au vârsta de peste 60 de ani și venituri mai mici de 2000 de lei vor beneficia de un ajutor de 1400 de lei.

Banii veniți în ajutor pensionarilor care nu reușesc să-și achite facturile la electricitate vor fi împărțiți în două tranșe semestriale.

Jumătate din bani vor fi primiți chiar în prima lună a anului 2023, iar cealaltă jumătate în luna iunie.
Acest ajutor este destinat pentru a acoperii suma la energie din iarna 2022-2023, dar și iarna 2023-2024.

Cu cât se vor majora pensiile din ianuarie 2023

În cadrul aceleiași ședințe de guvern, s-a hotărât majorarea pensiei de la 1 ianuarie 2023. Potrivit postării premierului Nicolae Ciucă, după o întreagă rundă de negocieri, s-a decis un procent de 12,5% pentru creșterea anumitor pensii.

Astfel, această măsură se aplică doar veniturilor mai mici de 3000 de lei. Valoarea nouă a punctului de pensie va fi de 1784 de lei.

De la 1 ianuarie 2023 vor intra mai multe măsuri care vin în ajutorul pensionarilor români. Printre aceste măsuri se numără și ajutorul financiar pentru pensionarii cu pensii mai mici de 1700 de lei care vor primi tichete sociale.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *