Românii boicotează Austria. Un patron din Ardeal şi-a anulat vacanţa la schi în Alpi: „Nu mai alimentez de la OMV, mi-am închis conturile la BCR”
Patronul firmei Aurocar 2002, cu afaceri în Alba și Hunedoara, și-a anulat vacanța la schi cu angajații după ce Austria s-a opus, joi, prin veto aderării României la Spațiul Schengen.
Un patron din Ardeal și-a anulat vacanța la schi cu angajații în Austria: ”Am închis conturile la BCR. Nu mai colaborez cu firme austriece”. Dan Aurel Pricăjan a spus că pe lângă decizia de anulare a vacanței a hotârât să-și închidă și conturile la BCR, bancă al cărei acționar principal este Erste Group din Austria.
„Nu mai colaborez cu firme austriece. Nu mai alimentez de la OMV, mi-am închis conturile la BCR, mi-am anulat vacanța de schi în Austria. La revedere Austria pe o perioadă nedeterminată!”, a declarat Dan Aurel Pricăjan pentru ziarulunirea.ro.,
Pricăjan a completat că sumele plătite pentru un sejur în Austria se ridicau la nivelul miilor de euro, mai ales că urma să plece cu angajații într-un teambuilding.
„Cum ar fi posibil ca după umilința asta să merg să stau cu căciula în mână la ei acolo când sunt atâtea posibilități. Am făcut rezervare în Italia și voi merge acolo cu angajații în ianuarie”, a mai spus, revoltat, acesta. Firma Aurocar 2002 a avut în 2021 afaceri totale de 15,6 milioane de lei și un profit de 1,48 de milioane de lei, rspectiv 41 de angajați.
Joi, un alt om de afaceri din Alba, Voicu Vușcan, administrator al unuia dintre cei mai mari producători de mezeluri din țară, a anunțat că va întrerupe colaborările cu firme austriece ca urmare a opoziției Austriei față de aderarea României la Schengen.
Ministrul Turismului îi îndeamnă pe români să nu se mai ducă la schi în Austria
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat la Digi24 că numărul românilor care merg anual în vacanțe în Austria e în medie de 370.000, principala țintă fiind pârtiile de schi. El a subliniat însă că „nu numai în Austria sunt condiții ideale” pentru schiat și a enumerat alte țări europene unde condițiile „ar putea fi chiar și mai bune”, transmițând astfel un mesaj românilor în contextul în care Viena se opune aderării României la Spațiul Schengen.
„Media numărului de turiști români în Austria este de 370.000. Anul trecut au fost doar 290.000, dar vorbim de un an cu restricții. Prin comparație, numărul de turiști care vin din Austria în România nu se depășește bariera de 40.000.
Anul acesta, potrivit statisticilor din primele 10 luni, din cei 1,3 milioane de turiști străini, doar 30.000 sunt din Austria. E clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania”, a declarat ministrul Turismului.
Cadariu a calificat ca fiind „de neînțeles” atitudinea guvernului austriac care se opune aderării României la Schengen. „Nu sunt nici argumente tehnice, nici o explicație din punct de vedere a unor interese economice. Capitalul austriac e prezent pregnant în multe domenii în România – bancar, petrolier, exploatări forestiere. E datoria noastră să insistăm până în ultimul moment ca mâine să primim acel vot unanim care ar permite intrarea în Spațiul Schengen”, a conchis Cadariu.
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.